1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Elektrik lisans tadillerinde yükümlülük arttırıldı

Elektrik lisans tadillerinde yükümlülük arttırıldı

Enerji Günlüğü - Elektrik üretim lisansı sahiplerinden yeni bir üretim tesisi için lisans başvurusunda bulunulduğunda aranılan yükümlülükler, lisans...

Elektrik lisans tadillerinde yükümlülük arttırıldı

Enerji Günlüğü - Elektrik üretim lisansı sahiplerinden yeni bir üretim tesisi için lisans başvurusunda bulunulduğunda aranılan yükümlülükler, lisans tadili sürecinde de istenecek.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, 30/09/2015 tarihli Kurul toplantısında aldığı 03/04/2014 tarihli ve 4952-18 sayılı Kurul kararının 5 inci fıkrasındaki değişiklik kararını bugünkü Resmi Gazete'de yayımlayarak duyurdu.

Böylece, mevcut otoprodüktör lisansları sona erdirilerek üretim lisansı verilen tüzel kişilerden, üretim lisansı yürürlüğe girdikten sonra, yeni bir üretim tesisi için lisans başvurusunda bulunmayan lisans sahipleri için asgari sermaye yeterliliği, esas sözleşme değişikliği, hisselerin nama yazılı olması, ortaklık yapısının lisansa derç edilmesi v.b. gibi meri mevzuat kapsamındaki yükümlülüklerin aranmayacak.

Ancak, üretim lisansı yürürlüğe girdikten sonra, yeni bir üretim tesisi için lisans başvurusunda bulunulması halinde ise 6446 sayılı Kanun kapsamındaki yükümlülüklerin aranacak.

Önceki ve Sonraki Haberler