1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Elektrik kesintileri yayıldı...

Elektrik kesintileri yayıldı...

Enerji Günlüğü - Türkiye'de soğukların doğalgaz talebini artırması, bazı santrallerin çalışmasını engelleyince yurt çapında elektrik kesintileri...

Elektrik kesintileri yayıldı...

Enerji Günlüğü - Türkiye'de soğukların doğalgaz talebini artırması, bazı santrallerin çalışmasını engelleyince yurt çapında elektrik kesintileri yaygınlaştı. Kesintilerin bir bölümü de hava koşulları ve aşırı yük nedeniyle yaşanan şebeke arızalardan kaynaklanıyor.  

Doğalgaz talebini artırmasıyla bazı gaz santrallerine yakıt verilememesi, elektrik talebinin karşılanamamasını beraberinde getirdi. Türkiye'nin elektrik iletim şebekesi operatörlüğünü yürüten Türkiye Elektrik İletim AŞ, bölgesel dağıtım şirketlerine, arz yetersizliği nedeniyle talebi kısma talimatı gönderdi. Bunun üzerine bölgeden bölgeye değişmekle birlikte, ülke çapında yaygın şekilde elektrik kesintileri uygulanıyor. İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere Türkiye'nin pek çok kentinde kademe kademe elektrik kesintileri uygulanmaya başladı. Elektrik kesintilerinin bir kısmı, şebekelere aşırı yüklenme nedeniyle trafo arızalarından kaynaklanıyor.

İstanbul'un Anadolu yakasında Üsküdar, Kartal, Pendik, Maltepe, Sancaktepe, Beykoç, Sultanbeyli ve Ümraniye'nin çeşitli kesimlerde saat 14:00 ile 16:00 saatleri arasında elektrik kesinti uygulandı. Avrupa yakasında da günün çeşitli saatlerinde Bağcılar, Avcılar, Esenler, Bayrampaşa ve Sultangazi ilçelerinin çeşitli kesimlerine elektrik verilemedi.

BAŞKENT'TE DE KESİNTİ VARDI

Elektrik kesintileri, Başkent Ankara'yı da etkiledi. Başkent'te, Keçiören, Yenimahalle, Mamak ve Altındağ ilçelerinin çeşitli kesimlerine bazı saat dilimlerinde elektrik verilemedi.

Çanakkale merkeze bağlı bazı kesimlerde ve Lapseki ilçe merkezi ile çevresinde de elektrik kesintileri yaşanırken, Kırşehir’in Çiçekdağı ilçesinin Köseli beldesindeki trafo merkezinde meydana gelen patlama ve yangın yüzünden Yozgat'ın Yerköy ve Şefaatli ilçeleriyle Kırşehir’e Çiçekdağı ve Akçakent ilçelerinde eletrikler kesildi.

Sakarya Elektrik Dağıtım AŞ'nin (SEDAŞ) görev bölgesinde bulunan Adapazarı’nda da elektrikler bir süre kesildi.

Elektrik kesintisi yaşanan bir diğer il ise Balıkesir oldu. Kent merkezinin yanı sıra bir çok ilçede, şebekedeki dengesizlik nedeniyle kısım kısım kesintiler uygulandı.

KAYSERİ'DE DÖNÜŞÜMLÜ ELEKTRİK KESİNTİSİ

Kayseri'de ise elektrik kesintileri ilçe ve köylerin yanı sıra şehir merkezlerine de yansıdı. Kayseri ve Civarı Elektrik Şirketi de vatandaşlara, kesintinin, aşırı elektrik talebinden kaynaklandığı bilgisini veriyor.

ALANYA'DA 30 KÖY ELEKTRİKSİZ

Elektrik kesintileri sadece şebekedeki enerji yetersizliğinden kaynaklanmıyor. Antalya'nın Alanya ilçesinde de rüzgar nedeniyle yaşanan tel kopmaları ve arızalar 30 köyü elektriksiz bıraktı. Akdeniz EDAŞ ekipleri arızaları giderip elektriğin yeniden verilmesi için çalışıyor.

KESİNTİLER YARIN DA SÜRECEK

Elektrik kesintileri yarın da devam edecek. Dicle EDAŞ, görev bölgesinde yer alan Siirt’te, yarın şebeke arızaları nedeniyle elektrik kesintileri uygulanacağını duyurdu. Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak illerinde hayata geçirilecek zorunlu elektrik kesintisi, kırsal kesim ağırlıklı ve dönüşümlü olarak uygulanacak. Kesinti, ihtiyaç halinde Siirt il merkezlerinde de yapılacak.

Trakya Elektrik Dağıtım AŞ (TREDAŞ) tarafından yapılan açıklamada da, Şirket'in enerji aldığı Türkiye Elektrik İletim AŞ tarafından, olumsuz hava koşulları nedeniyle enerji dengelenmesi adına Türkiye genelinde kısa süreli zorunlu elektrik kesintileri uygulandığı belirtildi. TREDAŞ, kesintilerden, kendi görev bölgesine giren Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli’ndeki abonelerin de etkilendiği ve yarın da kesintilerin sürebileceğini duyurdu.

BAKAN YILDIZ: BU DURUM GEÇİCİ

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, elektrik kesintilerinin geçici olduğunu ve bunun sadece Türkiye'de yaşanan bir durum olmadığını söyledi. Yıldız, aşırı soğukların etkisiyle bütün ülkelerde bu tür sorunlar yaşanabildiğini ancak bunun kısa süre içinde normale döneceğini ifade etti.

SAMSUN'DA ELEKTRİK KESİNTİSİ

Önceki ve Sonraki Haberler