1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Elektrik fiyatları ilanına EPİAŞ düzenlemesi

Elektrik fiyatları ilanına EPİAŞ düzenlemesi

Enerji Günlüğü - Elektrik alış ve satış miktarları ile piyasa fiyatlarını, EPİAŞ genel müdürüne bağlı olarak kurulacak Piyasa Operasyonları Direktörlüğü...

Elektrik fiyatları ilanına EPİAŞ düzenlemesi

Enerji Günlüğü - Elektrik alış ve satış miktarları ile piyasa fiyatlarını, EPİAŞ genel müdürüne bağlı olarak kurulacak Piyasa Operasyonları Direktörlüğü ilan edecek.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), Enerji Piyasaları İşletme Anonim Şirketi'nin (EPİAŞ) faaliyetlerini yürütmesi ve organizasyon yapısına ilişkin usul ve esasları düzenleyen "Enerji Piyasaları İşletme Anonim Şirketi Teşkilat Yapısı ve Çalışma Esasları Hakkında Yönetmelik"i bugünkü Resmi Gazete'de yayımlayarak yürürlüğe koydu.

Yönetmeliğe göre, elektrik alış ve satış miktarları ile piyasa fiyatlarını, şirket genel müdürüne bağlı olarak kurulacak Piyasa Operasyonları Direktörlüğü ilan edecek. Diğer şirket faaliyetleri ise Strateji Geliştirme ve Bilgi Teknolojileri Direktörlüğü ile Finans ve Destek Hizmetleri Direktörlüğü tarafından yürütülecek.

EPİAŞ'ın pay sahiplerinden oluşan genel kurul, yedi üyeden oluşan yönetim kurulunu belirleme yetkisine sahip olacak. Genel kurul aynı zamanda yönetim kurulu başkanını, üç yılda bir olmak üzere seçecek.

Yönetim kurulu, kendisine bağlı olarak faaliyet gösterecek Risk, Denetim ve Uyum, Piyasa İzleme komitelerini kuracak.

Önceki ve Sonraki Haberler