1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Elektrik dağıtım şirketlerine yatırım bildirimi istisnası

Elektrik dağıtım şirketlerine yatırım bildirimi istisnası

Enerji Günlüğü -Elektrik Dağıtım Şirketleri; 2011-2015 uygulama dönemi yatırım harcama tutarı aynı kalmak şartıyla bir defaya mahsus yatırım karakteristikleri...

Elektrik dağıtım şirketlerine yatırım bildirimi istisnası

Enerji Günlüğü -Elektrik Dağıtım Şirketleri; 2011-2015 uygulama dönemi yatırım harcama tutarı aynı kalmak şartıyla bir defaya mahsus yatırım karakteristikleri arasında aktarma yaparak Kurum'a tekrar sunabilecekler.

EPDK, 18 Aralık tarihli toplantısında kabul ettiği Elektrik Piyasası Dağıtım Sistemi Düzenlemeye Esas Yatırım Harcamalarının Belirlenmesi ve Gerçekleşmesinin İzlenmesine İlişkin Usul ve Esaslarda Değişiklik Yapılmasına Dair Usul ve Esasları bugünkü Resmi Gazete'de yayımladı.

Değişiklik yapılan geçici 2 nci maddeye göre, Elektrik Dağıtım Şirketleri; 2011-2015 uygulama dönemine ait onaylanmış yatırım planını gösteren Ek-1 ve Ek-2 tablolarını; uygulama dönemine ilişkin onaylı yatırım planında belirtilen “Dağıtım Faaliyetine İlişkin Düzenlemeye Esas Net Yatırım Harcaması” tutarının, uygulama dönemi ve uygulama yılı bazında aynı kalması şartıyla bir defaya mahsus olmak üzere, yatırım karakteristikleri arasında aktarma yaparak 31/12/2014 tarihine kadar hazırlayıp onaylanmak üzere Kurum’a tekrar sunabilecek.

Bu kapsamda başvuru yapan dağıtım şirketlerine, 2011, 2012 ve 2013 yılları için 5 inci maddenin üçüncü fıkrası hükmü uygulanmayacak.

Önceki ve Sonraki Haberler