1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Elektrik dağıtım özelleştirmelerinde sona gelindi

Elektrik dağıtım özelleştirmelerinde sona gelindi

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, elektrik dağıtım hizmetleri özelleştirme programınının tamamlandığını belirterek,...

Elektrik dağıtım özelleştirmelerinde sona gelindi

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, elektrik dağıtım hizmetleri özelleştirme programınının tamamlandığını belirterek, Osmangazi EDAŞ'ta yönetime görevden el çektirilmesinin bir el koyma olmadığını yineledi.   

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Aras EDAŞ’ın devir töreninde, elektrik dağıtım hizmetlerinde özelleştirme programının sonuna gelindiğini söyledi. Bakan Yıldız, kamu hizmetinin özel sektör marifetiyle yapılmaya başlanacağını kaydederek, "Bir varlık satışı söz konusu değil. Direkleri, trafoları gibi her türlü yatırımlar kamu elinde kalmak kaydıyla EPDK düzenlemeleri, denetlemeleri yapmak kaydıyla burada bir kamu hizmeti görülecek" dedi.

Bakan Yıldız, gıda, inşaat ve tekstil gibi farklı sektörlerden enerji sektörüne para transferi yapılmasının ve özel sektörün enerji sektörünü tercih etmesinin sevindirici olduğunu ifade etti.

OSMANGAZİ'DE HİZMETLER KESİNTİYE UĞRAMADI

Osmangazi EDAŞ hakkında değerlendirmelerde bulunan Bakan Yıldız, 21 bölgesinin birinde, edinimlerin yerine getirilmediğini ancak hizmetlerin herhangi bir kesintiye uğramaksızın yönetim kuruluna herhangi bir el koyma olmaksızın, yönetime takviye yapıldığını söyledi.

Önceki ve Sonraki Haberler