1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Elektrik Borsası`nın kuruluşu için son 24 saat!

Elektrik Borsası`nın kuruluşu için son 24 saat!

Enerji Günlüğü - Borsa İstanbul bünyesinde oluşturulacak enerji piyasalarının işletilmesini sağlayacak Enerji Piyasaları İşletme Anonim Şirketi'nin...

Elektrik Borsası`nın kuruluşu için son 24 saat!

Enerji Günlüğü - Borsa İstanbul bünyesinde oluşturulacak enerji piyasalarının işletilmesini sağlayacak Enerji Piyasaları İşletme Anonim Şirketi'nin teşkilat yapısı en geç 24 saat içinde belirlenecek. 

Enerji Piyasaları İşletme Anonim Şirketi'nin (EPİAŞ) teşkilat yapısı bugün belli olacak. 6446 Sayılı Elektrik Piyasası Kanunu, Borsa İstanbul bünyesinde faaliyet göstermek üzere kurulacak EPİAŞ'ın teşkilat yapısı ile çalışma esaslarının Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından çıkarılacak yönetmelikle düzenlenmesini öngörüyor.

Kanun, bu yönetmeliğin 6 ay içinde çıkarılmasını emrediyor. Kanun, 30 Mart 2013 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmişti. Bu durumda, EPİAŞ'ın Teşkilat Yapısı ve Çalışma Esasları Yönetmeliği'nin çıkarılması için EPDK'ya tanınan süre bugün doluyor.

6446 Sayılı Elektrik Piyasası Kanunu'nun, "Piyasa işletim faaliyeti ve EPİAŞ’ın kuruluşu" başlıklı 11'inci maddesinin ilgili fıkrası şöyle:

"(3) EPİAŞ’ın teşkilat yapısı ile çalışma esasları, bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren altı ay içerisinde Kurum tarafından çıkarılacak yönetmelikle düzenlenir. Borsa İstanbul Anonim Şirketi tarafından işletilecek piyasaları ilgilendiren hususlarda Sermaye Piyasası Kurulunun görüşü alınır."

6446 SAYILI ELEKTRİK PİYASASI KANUNU'NUN TAM METNİ İÇİN TIKLAYINIZ

Önceki ve Sonraki Haberler