1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. Efeler JES tam kapasite devrede

Efeler JES tam kapasite devrede

Enerji Günlüğü - Güriş Holding, Aydın Germencik'teki toplam 162.3 MW'lik Efeler Jeotermal Enerji Santrali kompleksini tam kapasiteyle devreye aldı.Güriş...

Efeler JES tam kapasite devrede

Enerji Günlüğü - Güriş Holding, Aydın Germencik'teki toplam 162.3 MW'lik Efeler Jeotermal Enerji Santrali kompleksini tam kapasiteyle devreye aldı.

Güriş Holding'in kurucu başkanının adını taşıyan Elektrik Yüksek Mühendisi İdris Yamantürk Enerji Üretim Merkezi Efeler Jeotermal Santrali Projesi tam kapasiteyle devrede. 47,4 MW gücündeki 5. santrali Efe 1'in de devreye alınmasıyla birlikte Efeler JES toplam 162.3 MW'lik kurulu kapasitesiyle Türkiye’nin en büyük, Avrupa’nın ikinci büyük faaliyetteki jeotermal enerji tesisi unvanını aldı.

Güriş Holding, Aydın Germencik'te bulunan Efeler JES kompleksi için ilk adımını 2009 yılında atmıştı. Elektrik Yüksek Mühendisi İdris Yamantürk Elektrik Üretim Merkezi'nin üç santrali bu yıl içinde art arda devreye alınarak faaliyete geçirildi.

Türkiye’nin jeotermal enerjide toplam üretiminin yüzde 25’ini karşılayan Güriş Holding, Efeler JES ile yılda 1 milyar 920 milyon kilowatt/saat elektrik üreterek 825 bin konutun enerji ihtiyacını karşılayacak.

HEDEF 1150 MW

Efeler jeotermal santralinin bu etaptaki tüm ünitelerinin işler hale getirilmesiyle Güriş Holding'in toplam yenilenebilir enerji kapasitesi 425 MW'ye ulaştı. Rüzgar, hidrolik, jeotermal enerji yatırımlarından sonra güneş enerjisine de yatırım yapmaya hazırlanan Güriş Holding, 2018 yılı sonuna kadar yenilenebilir enerji gücünü 1150 MW’a çıkarmayı hedefliyor.

5 BİN KİŞİLİK İSTİHDAM

1958 yılında kurulan Güriş Grubu, yaklaşık 5 bin çalışanıyla başta enerji olmak üzere inşaat, sanayi ve turizm sektörlerinde faaliyet gösteriyor. GÜRİŞ, 1970’lerin ortalarından itibaren enerji projelerinde ana müteahhit olarak çeşitli hidrolik ve termik santrallerin yapımını gerçekleştirdi.

Barajlar ve Termik santraller ile başladığı enerji sektöründeki tecrübesini daha sonra yatırımcı olarak gerçekleştirdiği yenilenebilir enerji projelerini de portföyüne ekleyerek bugüne taşıdı.

Önceki ve Sonraki Haberler