1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Dünya su kıtlığı tehdidi altında

Dünya su kıtlığı tehdidi altında

Enerji Günlüğü - 2030 yılı itibarıyla dünya nüfusunun %30 daha fazla suya, %40 daha fazla enerjiye %50 daha fazla gıdaya ihtiyaç duyması bekleniyor.Sürdürülebilir...

Dünya su kıtlığı tehdidi altında

Enerji Günlüğü - 2030 yılı itibarıyla dünya nüfusunun %30 daha fazla suya, %40 daha fazla enerjiye %50 daha fazla gıdaya ihtiyaç duyması bekleniyor.

Sürdürülebilir su arıtma teknolojileri şirketi Dow Water & Process Solutions, geleceğin en önemli sorunlardan biri olarak su kıtlığı tehdidine dikkat çekiyor. Bir kişinin günde 4 ton su tükettiği günümüzde BM'nin dünya nüfusunun 2050 yılı itibarıyla9,6 milyara ulaşacağı tahmininden yola çıkarak mevcut tüketim modelinin sürdürülebilmesi için iki "dünyaya" daha ihtiyaç duyulacak.

Bir insanın yeme içme dışında tüm ihtiyaçlarını gidermesi için bir günde 3 bin 794 litre suya ihtiyacı var. Ortalama bir insanın su ayak izi, bir başka deyişle doğrudan ya da dolaylı olarak tükettiği su miktarı günde 4 tona ulaşıyor. Aşağıdaki örnekler her evde kolaylıkla bulunabilen bazı ürünleri üretmek için gerekli olan şaşırtıcı derecede çok miktardaki suyu göstermektedir.

· Bir elma = 70 litre

· Bir araba = 400,000 Litre

· Bir kot pantolon = 6.000 litre

· Bir paket A4 kağıdı = 10 litre

· Bir bilgisayar = 20.000 litre

· Nutellalı bir dilim ekmek = 72 litre

· Bir margarita pizza = 1.260 litre

· 1kg şeker = 800 litre

Yaşadığımız bu çılgın tüketim çağında, kullandığımız her ürünün kaynağının en nihayetinde dünya olduğunu çoğu zaman unutuyoruz. Değerli doğal kaynakların aşırı kullanımı, bir çok ekosistemi neredeyse yok olma noktasına getirdi ya da geri döndürülemeyecek şekilde değişime uğrattı.

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler