1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Dünya kömür projelerine Çin darbesi

Dünya kömür projelerine Çin darbesi

Enerji Günlüğü - Çin'in azalan talebi 112 milyar dolarlık kömür madeni projelerini ekonomik açıdan verimsiz bir duruma getirdi.Carbon Tracker Initiative...

Dünya kömür projelerine Çin darbesi

Enerji Günlüğü - Çin'in azalan talebi 112 milyar dolarlık kömür madeni projelerini ekonomik açıdan verimsiz bir duruma getirdi.

Carbon Tracker Initiative (CTI) adlı düşünce kuruluşu tarafından hazırlanan rapora göre, Çin'in azalan kömür talebi, 2025 yılına kadar hayata geçirilmeleri planlanan 112 milyar dolar tutarındaki kömür madeni projelerini ekonomik açıdan verimsiz hale getirdi.

CTI'nın BM'ye sunulmak üzere hazırladığı rapora göre, Çin'in enerji üretiminde termal kömür kullanımını 2017 yılına kadar yüzde 65'in altına indirme planı global kömür talebini vuracak. Çin’in kömür talebinin ise 2016 yılında en düşük seviyesini göreceği tahmin ediliyor.

Çin, daha sıkı çevre koruma standartları ile kömür yakıtlı üretimini en aza indirerek, termal üretimini de yüzde 60'ınyukarısına çıkarmayı hedefliyor.

Yenilenebilir enerji maliyetlerinin giderek düşmesi ve ülkelerin iklim değişikliğini önleme hedeflerini hayata geçirmeleri çerçevesinde kömürün artık kral olduğu dönemin sona erdiği belirtiliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler