1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Dragon Oil Türkmenistan`da petrol üretimini arttıracak

Dragon Oil Türkmenistan`da petrol üretimini arttıracak

Enerji Günlüğü - Dragon Oil şirketi Türkmenistan'da petrol üretimini arttırmak için iki yıl içinde 1,5 milyar dolarlık yatırım yapacak.Merkezi Dubai’de...

Dragon Oil Türkmenistan`da petrol üretimini arttıracak

Enerji Günlüğü - Dragon Oil şirketi Türkmenistan'da petrol üretimini arttırmak için iki yıl içinde 1,5 milyar dolarlık yatırım yapacak.

Merkezi Dubai’de bulunan bağımsız Uluslararası petrol ve doğalgaz şirketi Dragon Oil, resmi internet sitesinden 2014-2016 yılları arasında Türkmenistan'da petrol üretimini arttırmak için 1,5 milyar dolar yatırım yapacağını açıkladı.

13 yıldır Türkmenistan pazarında bulunan şirket, bu sene 500 milyon dolarlık bir yatırım planlıyor. 2014 yılının ilk 6 ayında söz konusu yatırımın 279 milyon doları sarf edildi.

Hazar Denizi'nin Türkmen kıyısındaki Çeleken bölgesinde faaliyet gösteren Dragon Oil şirketi, önümüzdeki 3 yıl içerisinde doğalgaz tesisi için 200 ila 300 milyon dolar arasında bir yatırım yapmayı planlıyor.

Çeleken bölgesinde iki sahada petrol üretimi yapan şirket, 2014 yılında Çeleken'de petrol üretimini yüzde 5 veya 10 oranında arttırdı. Şirketin günlük üretimi 90 bin varile ulaştı. 2015 yılında ise söz konusu rakamın 100 bin varile ulaşması bekleniyor. Şirket, Çeleken Sözleşmeli Bölgede petrol üretimi için bugüne kadar 2,9 milyar dolar yatırım yapmıştı.

Önceki ve Sonraki Haberler