1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Dolar, Bakan Yıldız`ın canını sıkacak düzeyde

Dolar, Bakan Yıldız`ın canını sıkacak düzeyde

Enerji Günlüğü - Dolar son haftalarda yaşanan hızlı yükseliş sonucunda Enerji Bakanı Taner Yıldız'ın "canını sıkacak düzey"e kadar yükseldi. Döviz...

Dolar, Bakan Yıldız`ın canını sıkacak düzeyde

Enerji Günlüğü - Dolar son haftalarda yaşanan hızlı yükseliş sonucunda Enerji Bakanı Taner Yıldız'ın "canını sıkacak düzey"e kadar yükseldi. 

Döviz kurlarında yaşanan artış, doları 1.93 TL ile yeni bir rekor seviyeye ulaştırdı. Böylece dolar fiyatları, 2011 sonundaki 1.92 TL'lik seviyenin de üzerine çıkmış oldu.

Türkiye, Aralık 2011'de Rusya ile yapılan doğalgazda fiyat indirimi ve BOTAŞ'ın kontrat devirlerine ilişkin görüşmeler sırasında yoğun bir enerji diplomasisi yürütmüştü.

Taner Yıldız, o dönemde yaptığı bir açıklamada, döviz kurlarının yükselmesinden duyduğu rahatsızlığı, "Doların 1.91 TL olması canımı sıkıyor" diye dile getirmişti. 

Kurlardaki artış, enerjide yüksek düzeyde dışa bağımlı konumdaki Türkiye'nin ithalat faturasının yükselmesini de beraberinde getiriyor. Bu durum, yurt içinde hem akaryakıt ürünlerinin hem de doğalgazın fiyatlarının ayarlanmasını zorunlu kılıyor. 

PETROL FİYATLARI 10 GÜN ÖNCEKİ SEVİYESİNE GEVŞEDİ 

Önceki ve Sonraki Haberler