1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Mısır, Rumlar`ın üreteceği tüm gazı almaya talip

Mısır, Rumlar`ın üreteceği tüm gazı almaya talip

Enerji Günlüğü - Kıbrıs, Mısır ve Yunanistan Enerji Bakanları dün Lefkoşa'da bir araya gelerek, üçlü zirvesinde varılan anlaşma sonrasında atılacak...

Mısır, Rumlar`ın üreteceği tüm gazı almaya talip

Enerji Günlüğü - Kıbrıs, Mısır ve Yunanistan Enerji Bakanları dün Lefkoşa'da bir araya gelerek, üçlü zirvesinde varılan anlaşma sonrasında atılacak adımları görüştü.

Üç ülke Enerji Bakanları, dün öğle saatlerinde Lefkoşa Rum Kesimi’nde bir araya gelerek, Kıbrıs-Mısır-Yunanistan üçlü zirvesinde varılan anlaşma sonrasında atılacak adımları görüştü.

Toplantıda, enerji konusunda işbirliği ve doğalgazdan nasıl istifade edilebileceğiyle ilgili ileriki adımlar tespit edildi.

MISIR G.KIBRIS'IN SATACAĞI TÜM DOĞALGAZI ALMAYA HAZIR

Bu arada toplantı öncesinde Rum Enerji Bakanı Yorgos Lakkotripis, Mısırlı mevkidaşı Şerif İsmail ile de bir görüşme yaptı.

Mısır Petrol ve Maden Bakanı Şerif İsmail, Enerji Bakanı Yorgos Lakkotripis ile görüşmesi sonrasında Mısır'ın Kıbrıs'ın ihraç edebileceği kadar doğalgazı satın alabileceğini açıkladı.

Lakkotripis de doğalgaz ihracatı için en iyi yolun Kıbrıs ile Mısır arasında doğrudan bir boru hattı kurulması ve gazın Mısır'daki sıvılaştırma tesislerine gönderilmesi olduğunu söyledi.

Lübnan Dışişleri Bakanı'nın da bu hafta içerisinde hidrokarbonlar konusunu görüşmek üzere Kıbrıs'a gelmesi bekleniyor.

Önceki ve Sonraki Haberler