1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Doğru yönetim enerji maliyetlerini azaltabilir

Doğru yönetim enerji maliyetlerini azaltabilir

Enerji Günlüğü – PAGDER, enerjinin verimli kullanımı konusundaki çalışmalarını bir seminer ile paylaşıyor.Plastik sektörünün en önemli maliyet...

Doğru yönetim enerji maliyetlerini azaltabilir

Enerji Günlüğü – PAGDER, enerjinin verimli kullanımı konusundaki çalışmalarını bir seminer ile paylaşıyor.

Plastik sektörünün en önemli maliyet kalemleri arasında bulunan enerjinin verimli kullanımı konusundaki çalışmaların paylaşılacağı Plastik Sanayinde Enerji Verimliliği Semineri, PAGDER’ in organizasyonu ile 24 Eylül’de, Taksim Gümüşsuyu’nda bulunan CVK Park Bosphorus Otel’de gerçekleştirilecek.

SEMİNER OTURUMLARI

SOCAR Türkiye Başkanı Kenan Yavuz’un açılış konuşmacıları arasında yer alacağı seminerde “Yönetim Sorunları”, “Hizmetler”, “Plastik İşleme Prosesleri” ve “Operasyon” olmak üzere dört oturum yapılacak. Üretim süpervizöründen CEO’lara kadar plastik üretim süreçlerinde yer alan hemen her görevdeki çalışanın katılacağı seminerde, enerji maliyetini düşürmenin, fatura bedelini azaltmanın yöntemleri, “tüyoları” değerlendirecek, enerji yönetimi konusunu ele alınacak.

ENERJİ MALİYETLERİNDE YÜZDE 50 AZALMA MÜMKÜN

PAGDER Başkanı Hüseyin Semerci, yüksek enerji maliyetlerinin plastik sektörü için ciddi bir tehdit haline geldiğini belirterek,“Bu maliyetler rekabetçiliğimize, üretimimize, ihracatımıza ve sektörde yarattığımız istihdama son derece olumsuz yükler getirmektedir. PAGDER olarak; sanayicilerimizin büyümesinin önünde engel oluşturan bu önemli soruna çözüm bulma peşindeyiz. Yapılan çalışmalar, iyi bir enerji yönetimi ile hali hazırda harcanan enerji miktarından yüzde 30 oranında tasarruf yapılabileceğini ortaya koyuyor. Hatta bazı özel durumlarda bu tasarruf oranı yüzde 50 civarlarına ulaşabiliyor. Enerji maliyetinin doğru yönetimle iyileştirilebilir çok önemli bir gider kalemi olduğu inancıyla, bu semineri düzenliyoruz” dedi.

ANA KONUŞMACI DR. ROBİN KENT

Seminerin ana konuşmacısı plastik endüstrisinde imalat operasyonlarında kullanılan enerji ve enerji yönetimi konularında alanının en önde gelen uzmanı olan, saygınlığı dünyaca kabul edilen Dr. Robin Kent olacak.

Seminerin eğitmeni olacak olan Dr. Robin Kent, enerji verimliliği ve plastik imalatı konusunda, püskürtmeli kalıplamadan, ekstrüzyona kadar birçok alanda 40 yılı aşkın bir deneyime sahip. Malzeme Mühendisliği alanında Yüksek Lisans, Polimer Fizik alanında ise doktora derecesi sahip olan Kent, “Plastik İmalatında Enerji Yönetimi” başlıklı kitabın da yazarı. Avrupa’da, Amerika’da seminer ve eğitim programları veren ve dünya çapında 350’den fazla şirket için enerji araştırmaları yapan Dr. Kent, seminerde deneyimlerini, başarı öyküleri ve örneklerle anlatacak.

Önceki ve Sonraki Haberler