1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Doğan`ın kamu ihale yasağına iptal

Doğan`ın kamu ihale yasağına iptal

Enerji Günlüğü - Doğan Şirketler Grubu Holding A.Ş.'nin Petrol Ofisi A.Ş. ile ilgili kamu ihale yasağı iptal edildi.Doğan Grubu, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda...

Doğan`ın kamu ihale yasağına iptal

Enerji Günlüğü - Doğan Şirketler Grubu Holding A.Ş.'nin Petrol Ofisi A.Ş. ile ilgili kamu ihale yasağı iptal edildi.

Doğan Grubu, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yaptığı açıklamada, Ankara 12. İdare Mahkemesi'nin kendilerinin kamu ihalelerinden yasaklanması kararının iptal edilmesi" yönündeki Kararı'nda "ısrar etme" Kararı verdiğini duyurdu.

Geçmişte Doğan Grubu'na bağlı olan Petrol Ofisi A.Ş. ile ilgili 2009 yılında dair bir davadan dolayı, bu grubun kamu ihalelerine girmesinin yasaklandığı açıklanmıştı. Doğan Grubu konuyla ilgili bir açıklama yayımış ve Petrol Ofisi A.Ş.’nin hâkim hissesine sahip oldukları için Doğan Şirketler Grubu Holding A.Ş.’ye verilen cezaya itiraz edildiğini ve bu yasağın gruba ait tüm şirketleri kapsamadığını açıklamıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Doğan grubuna ait basın organlarına yönelik eleştirileri bu kararın siyasi sebeplerle alındığı iddiasını gündeme getirmişti. Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız konuyla ilgili sorulara verdikleri cevaplarda, kararın siyasi değil hukuki olduğunu belirtmişti.

PETROL OFİSİ'NE İHALE YASAĞI

Önceki ve Sonraki Haberler