1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Doğan Holding`ten Total`e sürpriz teklif

Doğan Holding`ten Total`e sürpriz teklif

Enerji Günlüğü - Doğan Holding, Fransız Total'in paylarının tamamını almak için bağlayıcı olmayan bir teklif sunduğunu açıkladı.Geçtiğimiz aylarda...

Doğan Holding`ten Total`e sürpriz teklif

Enerji Günlüğü - Doğan Holding, Fransız Total'in paylarının tamamını almak için bağlayıcı olmayan bir teklif sunduğunu açıkladı.

Geçtiğimiz aylarda Aytemiz Petrol'e ortak olarak petrol sektörüne yeniden giren Doğan Holding Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yaptığı özel durum açıklamasıyla, Türkiye'den çıkacağını açıklayan Fransız enerji şirketi Total'i almak istediğini bildirdi.

Açıklamada, doğrudan bağlı ortaklığı Doğan Enerji Yatırımları A.Ş. altında faaliyet göstermekte olan Aytemiz Akaryakıt Dağıtım A.Ş. tarafından Total Oil Türkiye A.Ş.'nin sermayesini temsil eden paylarının tamamının (%100) satın ve devir alınması konusunda bugün "bağlayıcı olmayan teklif" verildiği ifade edildi.

Teklif"in kabul görmesi durumunda, Total Oil Türkiye A.Ş. nezdinde mali ve hukuki inceleme ("due dilligence") çalışmalarına başlanacağı belirtilen açıklamada, kamuya açıklanması gereken yeni bir durum ortaya çıktığı takdirde, Tebliğ ile belirlenen sürede kamuya açıklama yapılacağı kaydedildi.

Önceki ve Sonraki Haberler