1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Doğan Grubundan POAŞ soruşturması açıklaması

Doğan Grubundan POAŞ soruşturması açıklaması

Enerji Günlüğü - Doğan Grubu, POAŞ'ın petrol ürünlerinin yurt dışından ithal işlemlerinde kanuna aykırılık olmadığını açıkladı.Doğan Grubu...

Doğan Grubundan POAŞ soruşturması açıklaması

Enerji Günlüğü - Doğan Grubu, POAŞ'ın petrol ürünlerinin yurt dışından ithal işlemlerinde kanuna aykırılık olmadığını açıkladı.

Doğan Grubu adına, Kurumsal İletişimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Ahter Kutadgu tarafından Doğan Grubu POAŞ ile ilgili bir soruşturma dosyası hakkında bazı gazetelerde çıkan haberlerle ilgili yapılan açıklamada, bazı basın yayın organlarında yayınlananPOAŞ ile ilgili bir soruşturma dosyasında Sayın Hanzade Doğan Boyner'in ifade verdiğine ve dosyanın raftan indirildiğine ilişkin haberlerde iddia edilen hususların gerçeğe aykırı olduğu belirtildi.

Açıklamada, gizli bir muhbir tarafından ortaya atılan iddia üzerine başlatılan soruşturmanın, birçok savcılığa dağıtılıp sonuçta İstanbul ve Mersin savcılıklarında bir araya geldiği, İstanbul savcılığı nezdinde 2011 yılında soruşturmada adı geçen tüm kişilerin savunmalarının alındığı belirtilerek, buna rağmen savcılığın talebi üzerine şimdi yeniden ifadelerine başvurulduğu ifade edildi.

Açıklamada, Savcılığın talebi üzerine mahkemece soruşturma dosyası hakkında gizlilik kararı verilmiş iken, avukatların dahi göremediği şüphelilerin ifadelerinin bir kısım medyaya servis edilerek karalama kampanyası başlatıldığı ifade edildi.

GERÇEĞE AYKIRI HUSUSLAR

POAŞ'ın petrol ürünlerinin yurt dışından ithal işlemlerinde kanuna aykırılık olmadığı ve haberlerde iddia edilen hususlar gerçeğe aykırı olduğu belirtilerek bunlar şöyle sıralandı:

1) POAŞ tarafından ithal edilen petrol ürünleri gümrük vergisinden muaftır. Olmayan bir verginin kaçırıldığı iddiası abestir.

2) Hiçbir raporda eksik ödenen vergi bulunduğu iddiası yoktur. Aksi olsaydı bu güne kadar POAŞ'a eksik ödenen gümrük vergileri ve cezaları için ihbarname düzenlenmiş olması gerekirdi.

3) Soruşturmada olmayan isimlerin dosyaya dahil edilmesine ilişkin gayretler de boşunadır. Şirketin rutin ithalat işlemlerinin konuya son derece hakim uzman yöneticiler tarafından yönetildiği, tüm dağıtım şirketlerinin benzer şekilde hareket ettiği bilinmelidir.

4) Tutarsız, eksik ve yanlı raporlar ile hukuki temeli olmayan soruşturmalar açılıp yerli yabancı tüm yönetim kurulu üyelerinin şüpheli sıfatı ile adliyelere çağırılmasının ülkemizi hukuki güvenirlik açısından tehdit eder hale geldiğini de kamuoyu ile paylaşmak isteriz. Yabancı yatırımcılar nezdinde hukuk güvenliği açısından son derece olumsuz bir tablo oluşturan bu durumun bir örneği de haberlere konu soruşturmadır.

5) Dosyanın sümen altı edilip şimdi tekrar açıldığı iddiaları da akıl ve bilgi eksikliğinden kaynaklanmaktadır.

PARALEL YAPIYLA İLİŞKİLENDİRMEK NAFİLE BİR GAYRETTİR

Ayrıca açıklamada, bu konunun paralel yapıyla ilişkilendirilmesi ve bunun yeniden soruşturmanın gerekçesi olarak kullanılmasının izan dışı olduğu belirtilerek, "Doğan Grubu'nu paralel yapıyla ilişkilendirmeye çalışmak nafile bir gayrettir." ifadesi kullanıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler