1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Doğan, Aytemiz Akaryakıt`ı aldı

Doğan, Aytemiz Akaryakıt`ı aldı

Enerji Günlüğü - Doğan Grubu, akaryakıt dağıtım şirketi Aytemiz Akaryakıt Dağıtım AŞ'ye, yönetim kontrolünü de elde edecek şekilde ortak oldu.Doğan...

Doğan, Aytemiz Akaryakıt`ı aldı

Enerji Günlüğü - Doğan Grubu, akaryakıt dağıtım şirketi Aytemiz Akaryakıt Dağıtım AŞ'ye, yönetim kontrolünü de elde edecek şekilde ortak oldu.

Doğan Şirketler Grubu Holding AŞ'den yapılan açıklamaya göre, Grubun doğrudan bağlı ortaklığı Doğan Enerji Yatırımları Sanayi ve Ticaret AŞ, akaryakıt dağıtım sektörü oyuncularından Aytemiz Akaryakıt Dağıtım AŞ'nin yüzde 50 hissesini satın aldı.

Doğan Enerji, Aytemiz'in 200 milyon TL'lik nominal sermayesinin 100 bin liralık kısmını temsil eden hisseler için 152 milyon TL ödeme yapacak. Satın alma işlemi Rekabet Kurulu dahil düzenleyici otoritelerden gerekli izinlerin alınmasıyla birlikte tamamlanacak. Açıklamaya göre Doğan Enerji ödemeyi, hisse devrinin yapılacağı gün nakden ve peşin olarak yapacak.

Hisse Alım Tarihi'nde Aytemiz Akaryakıt Dağıtım AŞ'nin 200 milyon TL olan ödenmiş sermayesi, tamamı nakden karşılanmak suretiyle 454 milyon Türk Lirası'na artırılacak. Artırılan 254.000.000 Türk Lirası sermayede, Doğan Enerji Yatırımları Sanayi ve Ticaret AŞ'nin iştirak payına isabet eden 127 milyon TL tutarındaki yeni pay alma haklarının tamamı Doğan Enerji Yatırımları Sanayi ve Ticaret AŞ tarafından nakden ve peşin olarak kullanılacak.

Benzer şekilde diğer ortaklar da (Aytemiz), sermaye artırımına payları oranında nakden ve peşin olarak iştirak edecek.

YÖNETİM DOĞAN GRUBU'NA GEÇİYOR

Aytemiz Akaryakıt Dağıtım AŞ'nin Yönetim Kurulu 7 üyeden oluşuyor. Doğan Grubu ile Aytemiz arasında varılan anlaşmaya göre, Yönetim Kurulu Üyelerinin çoğunluğu (4 üye) Doğan Enerji Yatırımları Sanayi ve Ticaret AŞ tarafından aday gösterilmek suretiyle seçilecek.

GAZ VE DOĞALGAZ AYTEMİZ ÇATISI ALTINA

Doğan Şirketler Grubu Holding AŞ'nin açıklamasına göre, Aytemiz Akaryakıt Dağıtım AŞ, en geç hisse alımı tarihi itibarıyla Aytemiz Gaz AŞ ve Aksu Doğal Gaz İletim AŞ şirketlerinin de yüzde 100 kontrolünün yasal sahibi olacak.

310 İSTASYONLA 2 MİLYAR TL CİRO

Aytemiz Akaryakıt Dağıtım AŞ, 310 bayisi, 11 ikmal noktası ve 4 depolama tesis kapasitesi ile dağıtım faaliyetlerine devam ediyor. Aytemiz Akaryakıt Dağıtım AŞ'nin 31 Aralık 2013 tarihli konsolide finansal tablolarına göre; aktif toplamı yaklaşık 566 milyon Türk Lirası; hasılat tutarı ise yaklaşık 2 milyar Türk Lirası düzeyinde.

Önceki ve Sonraki Haberler