1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Doğalgazda soruşturmalar yazılı savunmayla başlayacak

Doğalgazda soruşturmalar yazılı savunmayla başlayacak

Enerji Günlüğü - Doğalgaz şirketleri hakkında, ön araştırmaya gerek duyulmadan açılacak soruşturmalarda bu soruşturmaya ilgili şirketin doğrudan...

Doğalgazda soruşturmalar yazılı savunmayla başlayacak

Enerji Günlüğü - Doğalgaz şirketleri hakkında, ön araştırmaya gerek duyulmadan açılacak soruşturmalarda bu soruşturmaya ilgili şirketin doğrudan yazılı savunması alınarak başlanacak.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Doğal Gaz Piyasasında Yapılacak Denetimler ile Ön Araştırma ve Soruşturmalarda Takip Edilecek Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik'te değişiklik yaptı.

Değişikliğe ilişkin yönetmelikle, 28 Ocak 2003 tarihli ve 25007 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Doğal Gaz Piyasasında Yapılacak Denetimler ile Ön Araştırma ve Soruşturmalarda Takip Edilecek Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin 23'üncü maddesinin madde başlığı ve birinci fıkrası değiştirildi.

Maddenin yeni başlığı "Soruşturmaya doğrudan yazılı savunma alınarak başlanması" olarak değiştirilirken, ilk fıkrasının yeni hali de şöyle:

"Doğal gaz piyasasında faaliyette bulunan gerçek veya tüzel kişilerin ilgili mevzuat hükümlerine aykırı faaliyet ve işlemlerinden bu Yönetmelikte düzenlenen ön araştırma prosedürüne ve soruşturma raporu düzenlenmesine gerek olmayacak derecede açık olduğu Kurul tarafından belirlenenler için, soruşturmaya Daire Başkanlığı vasıtasıyla ilgili gerçek veya tüzel kişiye on beş günden az olmamak üzere uygun bir süre verilerek yazılı savunması alınmak suretiyle başlanır. Daire Başkanı, ilgili gerçek veya tüzel kişinin yazılı savunmasını kendi görüşüyle birlikte Başkanlığa sunar. Başkan, konuyu Kurul gündemine öncelikle alır."

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler