1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Doğalgazda serbest tüketici olma sınırı belirlendi

Doğalgazda serbest tüketici olma sınırı belirlendi

Enerji Günlüğü - 2015 yılında doğalgazda konut tüketicilerinin tek sayaçtan ölçülen tüketim miktarları 75.000 metreküpü geçmesi halinde serbest...

Doğalgazda serbest tüketici olma sınırı belirlendi

Enerji Günlüğü - 2015 yılında doğalgazda konut tüketicilerinin tek sayaçtan ölçülen tüketim miktarları 75.000 metreküpü geçmesi halinde serbest tüketici olabilecek.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu,konu ile ilgili 18/12/2014 tarihli kararını Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, 2015 yılı boyunca doğalgaz piyasasında konut tüketicileri (evsel tüketiciler) hariç olmak üzere, tüm tüketiciler serbest tüketici statüsünde olacak. Konut tüketicileri ise tek sayaçtan ölçülen tüketim miktarı 75.000 metreküpü geçmesi halinde serbest tüketici olabilecek.

Şehir içi doğal gaz dağıtım lisansı ihalesi sonucunda dağıtım lisansı sahibi olan tüzel kişilerin dağıtım bölgesinde uygulanacak serbest tüketici olma sınırına ilişkin olarak bu koşullar, lisans yürürlük tarihinden başlamak üzere ilk 5 yıllık sürenin dolmasından sonra geçerli olacak.

Tüketim miktarına bakılmaksızın, elektrik ve ısı enerjisi üreten kojenerasyon tesisi sahibi kişiler ve kullanıcı birlikleri serbest tüketici statüsünde olacak.

Önceki ve Sonraki Haberler