1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Doğalgaz tedarikçileri GAZTED çatısı altında birleşti

Doğalgaz tedarikçileri GAZTED çatısı altında birleşti

Enerji Günlüğü - Doğalgaz İthalatçıları ve İhracatçıları Derneği'nin (DİVİD) adı, Doğalgaz Tedarikçileri Derneği (GAZTED) olarak değiştirildi.Doğalgaz...

Doğalgaz tedarikçileri GAZTED çatısı altında birleşti

Enerji Günlüğü - Doğalgaz İthalatçıları ve İhracatçıları Derneği'nin (DİVİD) adı, Doğalgaz Tedarikçileri Derneği (GAZTED) olarak değiştirildi.

Doğalgaz ithalat ve ihracatçıların yanı sıra tedarikçileri de bünyesinde barındıran Doğalgaz İthalatçıları ve İhracatçıları Derneği (DİVİD), adının Doğalgaz Tedarikçileri Derneği (GAZTED) olarak değiştirilmesine karar verdi.

2006 yılında Türkiye’nin ilk özel sektör ithalatçı şirketleri olan Avrasya Gaz, Bosphorus Gaz, Enerco Enerji ve Shell Enerji tarafından kurulan DİVİD’e 2009 yılında EgeGaz,2013 yılındaysa yeni özel sektör ithalatçıları Akfel Gaz, Batı Hattı ve Kibar Enerji üye oldular.

Türkiye doğal gaz piyasasının liberalleşmesi sürecine katkıda bulunan DİVİD’de, sektördeki gelişmeler ve ihtiyaçlar doğrultusunda diğer tedarikçiler konumundaki toptan satış şirketlerinin de aynı çatı altında temsil edilmesinin benimsenmesi üzerine, 2014 yılı içerisinde doğal gaz sektörünün önemli tedarikçi şirketlerinden olan Aygaz Doğal Gaz, EWE Enerji, OMV ve Socar Doğal Gaz şirketleri de üye oldular.

Derneğin daha aktif ve dinamik olması hususunda üyeler ve bazı sektör temsilcileriyle istişarelerde bulunan dernek yönetimi,23 Ocak 2015 tarihinde yapılan Genel Kurul’da tüzük değişikliği yaparak derneğin adının Doğal Gaz Tedarikçileri Derneği (GAZTED) olarak değiştirilmesine karar verdi.

GAZTED‘den yapılan açıklamada, “Derneğimiz bugüne kadar olduğu gibi Türkiye doğalgaz sektörüne yasaların öngörüsü çerçevesinde hizmet sunmaya devam edecektir” denildi.

Genel Kurul’da yeni Yönetim Kurulu ise şu şekilde oluştu;

• Abdullah Nezihi ErdemSocar Doğal Gaz

• Ahmet Taha YıldızKibar Enerji

• Bekir Sami Acar EWE Enerji

• İbrahim AkbalEgeGaz

• Mehmet Fatih Baltacı Enerco Enerji

• Rıdvan Uçar Aygaz Doğal Gaz

• Seda ErtorunAkfel Gaz

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler