1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Doğalgaz tarifesinde revizyon düzenlemesi

Doğalgaz tarifesinde revizyon düzenlemesi

Enerji Günlüğü - Doğalgaz dağıtım şirketlerinin perakende satış tarifelerinde tahmini gelirin yüzde on az ya da çok gerçekleşmesi durumunda revizyon...

Doğalgaz tarifesinde revizyon düzenlemesi

Enerji Günlüğü - Doğalgaz dağıtım şirketlerinin perakende satış tarifelerinde tahmini gelirin yüzde on az ya da çok gerçekleşmesi durumunda revizyon yapılacak.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu, bugün Resmi Gazete'de yayınlanan ilan ile doğal gaz dağıtım şirketlerinin perakende satış tarifelerinin düzenlenmesinde esas alınan kademeler konusundaki kararında düzeltme yaptı.

Buna göre, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu’nun 10/07/2014 tarihli toplantısında doğal gaz dağıtım şirketlerinin perakende satış tarifelerinin düzenlenmesinde esas alınan kademeler bazında tüketim miktarları tahmini kapsamında oluşması öngörülmüş toplam gelir ile kademe bazında gerçekleşen tüketim miktarları kapsamında oluşan toplam gelirin pozitif veya negatif yönde % 10 ve üzeri sapma göstermesi halinde, içinde bulunulan tarife uygulama döneminin kalan süresine ilişkin tüketim tahminlerinin gözden geçirilerek tarife revizyonu yapılacak.

Bu revizyon geçmiş döneme ilişkin düzeltme niteliğinde olmayacak ve belirlenen sapma yüzdesini aşmayan sapma oranları gerçekleştiğinde tarife revizyonu yapılmayacak.

Önceki ve Sonraki Haberler