1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Doğalgaz Borsası talebi incelemede!

Doğalgaz Borsası talebi incelemede!

Enerji Günlüğü - Doğalgaz Borsası’nın kurulmasını isteyen iş dünyası bu konudaki taleplerini rapor olarak Başbakan Ahmet Davutoğlu’na sundu.Sabah...

Doğalgaz Borsası talebi incelemede!

Enerji Günlüğü - Doğalgaz Borsası’nın kurulmasını isteyen iş dünyası bu konudaki taleplerini rapor olarak Başbakan Ahmet Davutoğlu’na sundu.

Sabah gazetesinden Hazal Ateş'in haberine göre, Ekonomi yönetimi, BOTAŞ'ın borsaya kayıtlı olarak işlem gören bir yapıya kavuşturulması için İngiltere modelini incelemeye aldı. BOTAŞ’ın da borsaya yüzde 15 payla ortak edilmesi öngörülüyor.

Hükümet, hem Doğalgaz Dağıtıcıları Birliği Derneği hem de TOBB Doğalgaz Meclisi’nin Doğalgaz Borsası kurulmasına yönelik talebini incelemeye aldı. İş dünyası BOTAŞ’ın iletim ve ticaret faaliyetlerinin ayrıştırılarak, borsaya açılmasını istiyor. Düzenleme isteyen iş dünyası, piyasa payı azaltılana kadar miktar devrinin başlatılmasını istiyor.

Türkiye’nin de piyasaya endeksleyebilen, enerjide söz sahibi olan bir ülke olmasını hedeflediklerini belirten yetkililer, “İngiltere sadece koridor ya da nakil yapan bir ülke değil. Dünyadaki fiyatlarda etkili ve piyasaya kontrol ediyor. Türkiye’nin başka ülkelerin gazını satması stratejik güç yapmaz. Güçlü bir doğalgaz piyasası ile birçok ülkeden gelen gazı bu piyasadaki fiyatla başka ülkelere satan güçlü ülke olur” değerlendirmesini yaptı.

Önceki ve Sonraki Haberler