1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Diyarbakır’da petrol kamulaştırması

Diyarbakır’da petrol kamulaştırması

Enerji Günlüğü – TPAO’nun Diyarbakır’da bulunan petrol işletme sahasında bulunan Malatepe-30 no.lu kuyu lokasyonu için gerekli olan taşınmazlar kamulaştırıldı.Enerji...

Diyarbakır’da petrol kamulaştırması

Enerji Günlüğü – TPAO’nun Diyarbakır’da bulunan petrol işletme sahasında bulunan Malatepe-30 no.lu kuyu lokasyonu için gerekli olan taşınmazlar kamulaştırıldı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Petrol İşleri Genel Müdürlüğü, kamulaştırma kararını bugünkü Resmi Gazete’de yayımlayarak duyurdu.

Buna göre, Türkiye Petrolleri A.O.’nın Diyarbakır ilinde sahip bulunduğu İR/TPO/5148 hak sıra no.lu petrol işletme sahası içerisinde yer alan Malatepe-30 no.lu kuyu lokasyonu için gerekli olan ancak, arazi maliklerinin rayiç haddin üzerinde bedel talep etmesi nedeniyle anlaşma yoluyla satın alınması mümkün olmayan ve Eğil Asliye Hukuk Mahkemesince acele el koyma kararı alınan, taşınmazlar kamulaştırıldı.

TPAO’nun03.06.2014 tarihli dilekçeyle yaptığı başvuru üzerine,Diyarbakır ili, Eğil İlçesi, Kaya Köyündeki 469 no.lu parselin 2142,86 m²’lik (mülkiyet) kısmı kamulaştırıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler