1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Diyarbakır`da boru hattında patlama

Diyarbakır`da boru hattında patlama

Enerji Günlüğü - Diyarbakır'da petrol boru hattında patlama meydana geldi. Su kanalı çalışması sırasında bir iş makinesinin neden olduğu belirtilen...

Diyarbakır`da boru hattında patlama

Enerji Günlüğü - Diyarbakır'da petrol boru hattında patlama meydana geldi. Su kanalı çalışması sırasında bir iş makinesinin neden olduğu belirtilen patlamanın ardından yangın çıktı. İtfaiyenin müdahalesiyle kontrol altına alınan yangında bir kişi yaralandı.

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, patlamaya su kanalı çalışması yapan Devlet Su İşleri’ne (DSİ) ait bir iş makinesinin neden olduğunu söyledi.  Patlamada yaralanarak Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılan iş makinesinin operatörü Şefik Ergören'in durumunun ağır olduğu bildirildi.

Patlamanın ardından bölgeye çok sayıda itfaiye, polis, jandarma ve sağlık ekibi sevk edildi. Hattaki petrol nedeniyle ilk anda itfaiye yangına müdahale edemedi. BOTAŞ'ın hattaki petrol akışını kesmesi ve vakumlama sistemiyle petrolün çekilmesi yangının etkisini yitirmesini sağladı. Yangın itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alındı.

Önceki ve Sonraki Haberler