1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Devlet lisanslı GES için saha geliştirsin

Devlet lisanslı GES için saha geliştirsin

Enerji Günlüğü - (Güneş Enerjisinin Önünü Açacak 21 Öneri - 9 / Ateş Uğurel) Lisanslı Güneş Enerjisi Santralleri (GES) için devlet saha geliştirme...

Devlet lisanslı GES için saha geliştirsin

Enerji Günlüğü - (Güneş Enerjisinin Önünü Açacak 21 Öneri - 9 / Ateş Uğurel) Lisanslı Güneş Enerjisi Santralleri (GES) için devlet saha geliştirme konusunda rol almalı.

Bu konu hakkında aslında yazılacak çok fazla bir şey yok. Zaten son zamanlardaki birçok enerji konferansında ve etkinliğinde bu konuda çalışma yapıldığını bizzat Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı yetkilileri de dinleyicilere aktardılar.

ÇED raporu hazırlanmış, tarım arazisi olmayan, zemin etüdleri GES kurulumuna uygun, ölçüm zorunluluğu olmayan, ne kadarlık bir mesafeden hangi güçte hangi trafo merkezine bağlanacağı belli olan arazilere istekli GES yatırımcıları başvurabilir.

Birden çok başvurunun olması durumunda yine mecburen yarış yapılacaktır. Muhtelemen böyle bir çalışma ilk önce Konya bölgesi için yapılacak.

Böylece ilk 600MW lisans başvurusu için arazi geliştiren firmaların çektikleri acılar, sahada yaşadıkları maceralar da umarız bir daha tekrarlanmayacak bir anı olarak kalır hafızalarımızda. 

İŞTE, GÜNEŞ ENERJİSİ YATIRIMLARININ ÖNÜNÜ AÇACAK 21 ÖNERİ! 

Önceki ve Sonraki Haberler