1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Devlet gölge etmesin, başka ihsan istemeyiz

Devlet gölge etmesin, başka ihsan istemeyiz

Enerji Günlüğü - (Güneş Enerjisinin Önünü Açacak 21 Öneri - 21 / Ateş Uğurel) Bugün dünya güneş günü, en uzun gündüzü yaşıyoruz. Güneş...

Devlet gölge etmesin, başka ihsan istemeyiz

Enerji Günlüğü - (Güneş Enerjisinin Önünü Açacak 21 Öneri - 21 / Ateş Uğurel) Bugün dünya güneş günü, en uzun gündüzü yaşıyoruz. Güneş enerjisinin önünü açacak 21 öneri dizisinin de son günü. İşte son öneri: Devlet gölge etmesin, başka ihsan istemeyiz!

Artık yılın en uzun günündeyiz, bugün 21 Haziran Dünya Güneş Günü. Solarbaba'nın 21. önerisi ve son isteği Devlet Baba ile ilgili.

Dünyada hiçbir ülkede benzeri olmayan garip uygulamaları lütfen acilen kaldır Devlet Baba! Sana hiç yakışmıyor bu yasakçı, engelleyici yaklaşım. Çatılarda belediye onayı, güneş ölçümü, ikili sözleşme yasağı, kWh üzerine mahsuplaşma yasağı ve diğer onlarcası...

Artık güneş enerjisi bildiğin gibi değil. Hem ucuzladı hem verimliliği arttı. Üstelik bu eğilim önümüzdeki senelerde de devam edecek.

Güneş enerjisinin ülkemizde hızla yaygınlaşmasından, inan bize en çok sen maddi ve manevi fayda göreceksin Devlet Baba.

Cari açığın gerçekten düşecek. Üstelik kaynak yüzde 100 sende. Ne güzel değil mi?

Yüksek istihdam yaratacaksın. Tüm enerji türleri arasında MW başına EN ÇOK istihdamı güneş enerjisi yaratır.

Enerji bağımsızlığına doğru güçlü ve büyük bir adım daha atacaksın.

Merkezi bir enerji üretim modelinden daha güvenilir dağıtık bir altyapıya geçeceksin.

Pazar büyüdükçe yerli teknolojilerin, üstelik de sen destek vermeden, arttığını göreceksin.

Güneş enerjisi çekici, seksi bir konudur. Gerçekten destek verdiğin zaman çok iyi PR yapabilirsin. Hem yurtiçinde hem de yurtdışında. Kullan bunu.

Bak, güneş kollektörlerine (güneşten sıcak su üretimi) hiçbir destek vermedin, hiçbir kanun-yönetmelik yok, herkes bildiği gibi uygulama yapıyor kimseden onay almadan. Güneş aynı güneş, var mı yok mu diye ölçen de yok, 15 farklı kamu kurumundan izin almaya çalışan da yok.

Sonuç ne mi oldu: Yerli güneş kollektörü üretiminde dünya ikincisiyiz. Güneş kollektörü kullanımında da dünya ikincisiyiz. Bugüne kadar 25 milyon metrekarelik kurulum yapıldı.

Biliyoruz, bizim can sağlığımızı vs. düşünüyorsun. Bırak biz düşünelim bunu. Sen sadece işini hatalı yapanı en hızlı şekilde, en ağır şekilde cezalandır yeter.

Senden istediklerimizi tek bir cümleye sığdırmamızı istersen o da şu Devlet Baba: Gölge etme başka ihsan istemem! 

İŞTE GÜNEŞ ENERJİSİ YATIRIMLARININ ÖNÜNÜ AÇACAK 21 ÖNERİ! TÜM ÖNERİLERİ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

Önceki ve Sonraki Haberler