1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Deniz üstüne en yüksek voltajlı rüzgar santrali kuruldu

Deniz üstüne en yüksek voltajlı rüzgar santrali kuruldu

Enerji Günlüğü - ABB Firması, Kuzey Denizi'nde dünyanın en yüksek voltajlı rüzgar enerjisi santralini kurdu. Almanya açıklarında denizin ortasında...

Deniz üstüne en yüksek voltajlı rüzgar santrali kuruldu

Enerji Günlüğü - ABB Firması, Kuzey Denizi'nde dünyanın en yüksek voltajlı rüzgar enerjisi santralini kurdu. Almanya açıklarında denizin ortasında 3 rüzgar türbinine sahip bu platform üretttiği enerjiyi Almanya topraklarına ulaştıracak.

800 MW'lık kapasiteli rüzgar enerji istasyonunun toplam ağırlığı 9.300 ton. Kıyıdan 75 km uzaklıkta bulunan bu platform dünyanın en büyük vinci olarak bilinen ve Almanların 'Thialf' adını verdikleri dev kaldıraçla istasyona yerleştirildi.

ABB firmasının patronu Brice Koch konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi, "Bu kadar büyük bir platformu yuvasına oturtmak şu ana kadar yapılmış en kapsamlı ve ağır deniz nakliyesi işlerinden biri oldu. Hiç bir sorun yaşamadan yüksek voltajlı bu rüzgar enerji istasyonunu anakaraya bağlamış olmak çok önemli".

3 MİLYON TON KARBON SALINIMI ENGELLENECEK

'Dolwin 1' adı verilen bu platform yılda 3 milyon ton karbon salınımını engellemiş olacak. Ayrıca rüzgar enerjisi santralinin ürettiği elektriğin anakaraya aktarılmasını sağlayan dağıtım sistemi de verimlilik açısından örnek teşkil edecek derecede başarılı.

800 MW kapasiteli rüzgar santrali yılda 4 bin KWh elektrik üreterek, 900 bin evi aydınlatacak. Deniz seviyesinin 95 metre üzerinde olan santral, Özgürlük Anıtı'ndan biraz daha yüksek. 

ÇEVİRİ: Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler