1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Deniz üstü rüzgar enerjisinde maliyetler yüzde 30 gerileyecek

Deniz üstü rüzgar enerjisinde maliyetler yüzde 30 gerileyecek

Enerji Günlüğü - Deniz üstü rüzgar enerjisinde yatırım maliyetlerinin 2020'ye kadar yüzde 30 oranında gerileyebileceği öngörülüyor.Siemens'in deniz...

Deniz üstü rüzgar enerjisinde maliyetler yüzde 30 gerileyecek

Enerji Günlüğü - Deniz üstü rüzgar enerjisinde yatırım maliyetlerinin 2020'ye kadar yüzde 30 oranında gerileyebileceği öngörülüyor.

Siemens'in deniz üstü rüzgâr enerjisi biriminin başkanı Michael Hannibal Alman Handelsblatt gazetesine Siemens'in rüzgar enerjisinde offshore projelerle ilgili çalışmalarını anlattı. Hannibal, Siemens'in bu alanda teknoloji geliştirme çalışmalarını sürdürdüğünü bildirdi. 

TÜRBİNLERİN ÜRETİM VE BAKIM MALİYETLERİ GERİLEYECEK

Bu alana yönelik türbinlerin üretim ve bakım maliyetlerini geriletmeyi hedeflediklerini ifade eden Hannibal, bu amaçla son olarak geliştirilen 6 MW gücündeki, dişli kutusuz rüzgâr türbininde, türbin kabinindeki (nacelle) hareketli parçaların yarıya yakın oranda azaltıldığını söyledi.

Gazetenin haberinde ayrıca karasal rüzgâr enerjisi santrallerinde üretilen elektriğin kilovat-saat maliyetinin 7 avro-sent düzeyinde bulunurken, bu rakamın kurulum ve bakım maliyetleri ile birlikte deniz üstü rüzgâr enerjisi santrallerinde 12.8 ila 14.2 Euro-cent arasına çıkabildiği bildirildi. 

Önceki ve Sonraki Haberler