1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. DEDAŞ`tan şebeke ve aydınlatma eğitimi

DEDAŞ`tan şebeke ve aydınlatma eğitimi

Enerji Günlüğü - Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (DEDAŞ), hizmet kalitesini artırmak için, şebeke ve aydınlatma konularında eğitim vermeye başladı.Dicle...

DEDAŞ`tan şebeke ve aydınlatma eğitimi

Enerji Günlüğü - Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (DEDAŞ), hizmet kalitesini artırmak için, şebeke ve aydınlatma konularında eğitim vermeye başladı.

Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (DEDAŞ) bünyesinde görevli elektrik mühendisleri ile elektrik ve elektronik mühendislerine, yetkinliklerini artırmak için şebeke ve aydınlatma konularında eğitim verilmeye başlandı.

Söz konusu eğitim çalışması, İnsan Kaynakları bünyesinde faaliyet gösteren Dicle Akademi tarafından organize edildi. Dicle EDAŞ Genel Müdürlüğü’nün bulunduğu Diyarbakır’da gerçekleştirilen eğitim çalışmasına Enerji Kayıpları ve Kontrol, Proje Tesis Müdürlüğü, Sistem Yönetimi ve Otomasyon, İşletme Bakım ve Onarım müdürlükleri ile il müdürlüklerinde görevli toplam 48 elektrik mühendisi ile elektrik-elektronik mühendisi katıldı.

EĞİTİM ÜÇ HAFTA SÜRECEK

Fırat Üniversitesi Rektör Yardımcısı Elektrik ve Elektronik Mühendisi Prof. Dr. Mehmet Cebeci tarafından verilen eğitim çalışması 3 hafta boyunca devam edecek.

Hafta içi ve hafta sonu olmak üzere toplam 54 saat sürecek olan program sırasında, şirkette görevli elektrik mühendisleri ile elektrik ve elektronik mühendisleri şu konularda eğitim verilecek: Şehir şebekeleri, yeraltı AG ve OG, trafo gücü hesabı, havai beton direkli şebeke direk ve kesit hesabı, yeraltı kablo ve kesit hesabı, müşterek beton direkli iletken kesiti ve direk seçimi hesapları, kayıp ve kaçağı önleyici tedbirler, köy şebekleri, ağaç direkli AG ve OG iletken kesiti, direk seçimi, trafo gücü ve yerini belirleme, demir direkli AG ve OG iletken kesiti ile refüj aydınlatma, direkleri belirleme ve aydınlatma hesapları.

Önceki ve Sonraki Haberler