1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Danıştay: Alakır Vadisi doğal SİT

Danıştay: Alakır Vadisi doğal SİT

Enerji Günlüğü - Danıştay 14. Dairesi, Alakır Vadisi'nin doğal SİT alanı olduğuna dair Antalya 3. İdare Mahkemesi tarafından alınan kararı yerinde...

Danıştay: Alakır Vadisi doğal SİT

Enerji Günlüğü - Danıştay 14. Dairesi, Alakır Vadisi'nin doğal SİT alanı olduğuna dair Antalya 3. İdare Mahkemesi tarafından alınan kararı yerinde bularak onadı.

Üzerine 8 hidroelektrik santrali kurma çalışmaları devam eden Antalya Kumluca'daki Alakır Çayı ile çayın geçtiği Alakır Vadisi hakkında çevrecileri sevindirecek bir yargı kararı geldi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Antalya Orman İşletme Müdürlüğü'nün Antalya 3. İdare Mahkemesi tarafından verilen "Alakır Vadisi Doğal SİT alanıdır" yönündeki kararına itiraz etmişti. Alakır Vadisi'nde HES projesi bulunan Dedegöl Enerji'nin de müdahil olduğu davaya ilişkin itirazı Danıştay 14. Dairesi karara bağladı. Daire, Antalya 3. Bölge İdare Mahkemesi'nin aldığı kararı yerinde bularak Alakır Vadisi'nin doğal Sİt alanı olduğunu onaylamış oldu.

Dereköy'den doğup 70 kilometrelik mesafe kat ederek Finike Kumluca sınırında Akdeniz'e denize dökülen Alakır çayı ve çayın beslediği Alakır Vadisi'nde çok sayıda endemik bitki bulunduğu vurgulanıyor.

Vadi üzerinde yapılması planlanan ve sayıları 8'i bulan hidroelektrik santral ve regülatöre, bölgenin bu eşsiz yapısını geri döndürülemez şekilde bozacağı iddiasıyla çevreciler ve vadideki köylüler tarafından karşı çıkılıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler