1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Danimarka`dan rüzgarda tecrübe paylaşımı

Danimarka`dan rüzgarda tecrübe paylaşımı

Enerji Günlüğü - Danimarka İklim, Enerji ve Yapı Bakanı Rasmus Helveg Petersenin, ülkesinin rüzgar sektöründeki tecrübelerini Türkiye ile seve seve...

Danimarka`dan rüzgarda tecrübe paylaşımı

Enerji Günlüğü - Danimarka İklim, Enerji ve Yapı Bakanı Rasmus Helveg Petersenin, ülkesinin rüzgar sektöründeki tecrübelerini Türkiye ile seve seve paylaşabileceklerini söyledi.

Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği (TÜREB) dün akşam (4 kasım Salı) 11 gljdısı rüzgâr enerjisi birliği başkanını İstanbul'da, Les Ottoman Hotel’de bir akşam yemeğinde ağırladı.

Özgül Holding sponsorluğunda gerçekleştirilen organizasyonda İngiltere, Almanya, Danimarka, İspanya, Polonya, Avusturya, Fransa, İtalya, Belçika, Portekiz ve Litvanya’nın Rüzgar Enerjisi Birliği Başkanları yer aldı.

Danimarka İklim, Enerji ve Yapı Bakanı Sayın Rasmus Helveg Petersenin de katıldığı akşam yemeğinde onbir ülkenin Rüzgar Enerjisi Birliği Başkanları, ülkelerindeki sektöre ilişkin gelişmeleri aktardı.

Danimarkalı Bakan Petersen, yemekte yaptığı konuşmada rüzgâr sektöründe hem bağlanabilir kapasitede, hem de arz güvenliğinde tecrübe sahibi olduklarını ve bu tecrübelerini Türkiye ile seve seve paylaşabileceklerini ifade etti. Türkiye’nin rüzgar sektöründeki gelişmelerle ilgili yorumlarda bulunan ülkeler Türkiye’ye bazı önerilerde bulundu.

WOW Convention Center’da bugün başlayacak rüzgar enerjisi kongresinde Avrupa Rüzgar Enerjisi Birliği’nin özel bir oturumu da olacak.

TÜRKİYE RÜZGAR ENERJİSİ KONGRESİ TÜREK BUGÜN BAŞLIYOR

Önceki ve Sonraki Haberler