1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Clinton`dan %100 yenilenebilir vaadi

Clinton`dan %100 yenilenebilir vaadi

Enerji Günlüğü - ABD'de demokratların başkan adaylarından Hillary Clinton, 4 yılda 500 milyon solar modül kurulumu vaat etti. Clinton, 10 yıl içinde konutlarda...

Clinton`dan %100 yenilenebilir vaadi

Enerji Günlüğü - ABD'de demokratların başkan adaylarından Hillary Clinton, 4 yılda 500 milyon solar modül kurulumu vaat etti. Clinton, 10 yıl içinde konutlarda tüketilen enerjinin tamamının yenilenebilir kaynaklardan karşılanmasını hedeflediklerini de söyledi.

ABD'de Başkanlık seçimlerine bir yıl kala, adayların vaatleri de gündem oluşturmaya başladı.

Eski başkanlardan Bill Clinton'ın karısı, demokratların yeni başkan aday adaylarından Hillary Clinton, 2016 yılındaki başkanlık seçimlerini kazandığı takdirde 4 yılda 500 kilyon solar modülü kuracağının sözünü verdi.

Clinton bu vaadini, Iowa State University Alumni Center'da yaptığı konuşmada dile getirdi. Clinton'un vaadinin gerçekleşmesi, gelecek 4 yılda ABD'nin toplam PV kurulu gücünün bugünkünün yüzde 700 üzerine çıkacağı anlamına geliyor.

Clinton konuşmasında, enerji konusuunda daha genel va daha anlamlı birm başka hedefi daha ortaya koydu. Bu da gelecek 10 yıl içinde ABD'deki her evin enerji ihtiyacının yenilenebilir enerjiden sağlanması. "Ben daha çok rüzgar, daha çok güneş, daha gelişmiş biyokütle, daha fazla enerji verimliliği istiyorum” diyen Clinton "Bu argümanlara karşı olanlar, araştırmayan kişilerdir" ifadelerini de kullandı.

Hillary Clinton, bugüne kadar secim kampanyasında iklim politikasıyla ilgili konuları çok az gündeme getirmişti. Hatta demokratların diğer aday adayı Senatör Bernie Sanders, Clinton'ı bu nedenle eleştirmişti.

ABD'de iklim değişikliği sorunları siyasetin ana gündem maddelerine girdiği için, uzmanlar yakın gelecekte Clinton'dan iklim politikası konusunda itiraflarda ve taahhütlerde bulunmasını bekliyor.

"Biz yeni çağın eşiğindeyiz" diyen Hillary Clinton, şöyle devam etti:

"Bizim gücümüze ve sağlığımıza avantajlarını sağlayacak şeffaf, verimli ve daha fazla güçlü elektrik dağıtım şebekesi yaratabiliriz. Başkan Obama tarafından yapılmış ilerlemeler korunacak ve genişletilecek. Temiz Enerji sektörü şimdiye kadar az finanse edilmiş bir sektör ve tam kapasitede çalışmıyor. Sektör yeterince teşvik edilirse yeni iş fırsatları ve yeni iş imkanları yaratılabilir."

Önceki ve Sonraki Haberler