1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Çin yüksek verimli kömür tüketecek

Çin yüksek verimli kömür tüketecek

Enerji Günlüğü - Çin, sanayi bölgelerinde daha temiz ve yüksek verimlilikte kömür kullanmı üzerinde çalışacak.Çin Sanayi ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı...

Çin yüksek verimli kömür tüketecek

Enerji Günlüğü - Çin, sanayi bölgelerinde daha temiz ve yüksek verimlilikte kömür kullanmı üzerinde çalışacak.

Çin Sanayi ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı (MIIT), sanayide yeşil hareketin geliştirilmesi için beş yıllık özel bir eylem planı açıkladı. Plana göre Çin, hava kirliliğini azaltmak için sanayi bölgelerinde temiz ve yüksek verimlilikte kömür kullanmı üzerinde çalışacak.

Plan taslağında kömürün Çin sanayisinde önemli yerini koruyacağı belirtilerek hava kirliliğini önleme çalışmaları için bu alanın kilit önemde olduğu belirtildi.

Bu plan ile 2020 yılına kadar baca dumanının 1 milyon ton, sülfürdioksitin 1.2 milyon ton ve nitrojenoksitin de 800 bin ton azaltılması hedefleniyor.

Çin sanayi sektöründe - elektrik üretimi dışında- 2020 yılına kadar kömür kullanımını 160 milyon metrik tondan fazla azaltmayı planlıyor. Çin Ulusal İstatistik Dairesi verilerine göre, ülkenin kömür kullanımı geçen yıl 14 yıldır ilk defa düşüş kaydetti.

2012 yılında Çin'in ana sanayi kolları 1.6 milyar ton kömür kullandı. Bu miktar Çin'in toplam kömür tüketiminin yüzde 46'sını oluşturdu. Çin elektrik sanayi ise aynı yılda 1.87 milyar ton kömür kullandı.

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler