1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Çin nükleerde güç olmak istiyor

Çin nükleerde güç olmak istiyor

Enerji Günlüğü - Çin Başbakanı Li Keqiang, ülkesinin önde gelen nükleer enerji şirketlerinden rekabet güçlerini ve yurtdışındaki mevcudiyetlerini...

Çin nükleerde güç olmak istiyor

Enerji Günlüğü - Çin Başbakanı Li Keqiang, ülkesinin önde gelen nükleer enerji şirketlerinden rekabet güçlerini ve yurtdışındaki mevcudiyetlerini artırmalarını istedi.

Çin'in sivil nükleer enerji programının başlatılmasının 60'ncı yıl törenlerinde konuşan Li, Nükleer sektörünün ülkenin ulusal güvenliğinin önemli bir köşetaşı olduğunu belirterek, büyük nükleer şirketlerinin rekabet güçlerini arttırmaları ve uluslararası piyasalarda varolmaları, böylece de dünyanın önemli nükleer güçleri haline gelmeleri için çabalarını yoğunlaştırmalarını istedi.

Jinping, "Güçlü bir nükleer enerji ülkesi olmak için, sektörümüzün rekabet avantajlarını kapsamlı şekilde artırmamız, sektörün tamamın güvenli olmasını sağlamış ve yurtdışına nükleer enerji ekipmanları satabilir olmamız gerekli" dedi.

Dünyanın en büyük nükleer reaktör üreticilerinden biri olan Çin'de hali hazırda 22 nükleer reaktör faaliyette bulunuyor ve 26 reaktörün inşaası sürüyor.

Çin, 2014 yılında 20 gigawatt olan nükleer enerji kapasitesini 2020'de 58 gigawatt seviyesine çıkarmayı hedefliyor.

Çin'in iki büyük nükleer şirketi CNNC ve CGN'nin uluslararası rekabetlerini artırmak amacıyla birleşerek kaynaklarını bir havuzda toplamayı planladıkları ifade ediliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler