1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Çijov: TANAP mali ve teknik açıdan çok sorunlu

Çijov: TANAP mali ve teknik açıdan çok sorunlu

Enerji Günlüğü - Rusya'nın AB Daimi Temsilcisi Vladimir Çijov, TANAP'ın mali ve teknik açıdan çok sorunlu olduğunu ifade etti.Interfax'a konuşan Rusya'nın...

Çijov: TANAP mali ve teknik açıdan çok sorunlu

Enerji Günlüğü - Rusya'nın AB Daimi Temsilcisi Vladimir Çijov, TANAP'ın mali ve teknik açıdan çok sorunlu olduğunu ifade etti.

Interfax'a konuşan Rusya'nın AB Daimi Temsilcisi Vladimir Çijov, 17 Mart'ta temeli atılacak olan Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı (TANAP) projesinin karlılığı konusunda sorunlar olduğunu belirterek, projenin mali ve teknik açıdan çok sorunlu olduğunu söyledi.

Azerbaycan doğalgazını Avrupa'ya taşıyacak Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı (TANAP) projesin Azerbaycan'dan çıkacağını, Gürcistan'ı geçeceğini ve sonrasında da tüm Türkiye'yi geçerek Avrupa'ya ulaşacağını kaydederek, bunun daİstanbul Boğazı'nın altından da boru hattı döşenmesi anlamına geldiğini ve dolayısıyla bu durumun mali ve teknik açıdan oldukça sorunlu bir durum olduğunu ifade etti.

Güney Akım'ın iptal olmasının ardından buradan doğalgaz almak isteyen ülkelerin, özellikle Güney Avrupa ülkelerinin sorunun en iyi şekilde çözülmesini beklediklerini belirten Çijov, Bulgaristan hükümetinin de öncelikleri konusunda henüz karar veremediğini ve açığı TANAP üzerinden gelecek Azeri doğalgazı ile kapatmak istediklerini söyledi.

Çijov, Avrupa'nın Türk Akım'ı konusunda ikiye bölündüğünü, ancak bütün ülkelerin projenin tartışılması ve bir kısım adımların atılması gerektiğinde hemfikir olduğunu söyledi.

Önceki ve Sonraki Haberler