1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Çiftçiye desteğin nasıl verilmeyeceği belli oldu

Çiftçiye desteğin nasıl verilmeyeceği belli oldu

Enerji Günlüğü - Tarımsal sulamaya ilişkin elektrik borcu olan çiftçiye tarımsal destek verilmemesi kararının nasıl uygulanacağı belli oldu.Gıda,...

Çiftçiye desteğin nasıl verilmeyeceği belli oldu

Enerji Günlüğü - Tarımsal sulamaya ilişkin elektrik borcu olan çiftçiye tarımsal destek verilmemesi kararının nasıl uygulanacağı belli oldu.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, "Tarımsal Sulamaya İlişkin Elektrik Borcu Bulunan Çiftçilere Bu Borçları Ödeninceye Kadar 2015 Yılında Destekleme Ödemesi Yapılmamasına İlişkin Kararın Uygulama Tebliği"ni bugünkü Resmi Gazete'de yayımladı.

Buna göre, alacaklı olan elektrik dağıtım şirketi ve/veya elektrik perakende satış şirketi, elektrik tüketimine ait kayıtlar ile ÇKS kayıtlarını eşleştirerek alacaklı olduğu çiftçilere ait Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası veya vergi kimlik numarası ile beraber alacak tutarını, Bankaya iletecek, Banka da bu numaralarla eşleşenlerin destekleme bedellerini ilgililerine ödemeyecek.

ÖDEMENİN YAPILMASI KOŞULLARI

Şirket borçlularına ödemenin yapılabilmesi için çiftçinin veya tüzel kişinin destekleme hakedişlerini almak üzere Bankaya müracaat tarihinden önceki son bir ay içinde Şirketten alınan belgenin Bankaya ibraz edilmesi gerekiyor.

Borca ilişkin itiraz Şirkete yapılacak. Anlaşmazlık durumunda özel hukuk hükümleri uygulanacak.

Tarım Reformu Genel Müdürlüğü, destekleme ödemesinin yapılacağını, planlama aşamasında, Şirketçe bildirilen adrese elektronik olarak gönderecek. Şirket, borçlulara ait bilgileri ve borç miktarlarını gösteren listeleri ödeme yapılmadan en geç üç iş günü önceden Bankaya iletecek.

MAHSUPLAŞMA OLABİLECEK

Çiftçinin Banka’ya yazılı müracaatı halinde hak ettiği destekleme tutarından, bankaya bildirilen borç miktarına kadar olan kısım şirketin hesabına aktarabilecek. Mahsup işleminden sonra, çiftçilerin bakiye alacağı kaldığı takdirde, bu bakiye tutar çiftçilere ödenecek.

Önceki ve Sonraki Haberler