1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. CHP’li Akın: Yerli enerji kaynaklarına yönelmeliyiz

CHP’li Akın: Yerli enerji kaynaklarına yönelmeliyiz

Enerji Günlüğü - CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Türkiye’nin enerjide dışa bağımlılıktan kurtulması için yerli ve yenilenebilir kaynaklara...

CHP’li Akın: Yerli enerji kaynaklarına yönelmeliyiz

Enerji Günlüğü - CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Türkiye’nin enerjide dışa bağımlılıktan kurtulması için yerli ve yenilenebilir kaynaklara önem vermesi gerektiğini söyledi. 

CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, YAPDER tarafından düzenlenen toplantıda partisinin enerji politikalarını anlattı. Türkiye’nin enerjide dışa bağımlı durumda olduğuna dikkat çeken Ahmet Akın, “Fosil kaynaklara yüksek oranlarda bağımlılığımız söz konusu. Ülkemizi bu bağımlılıktan çıkarmanın, enerji arz güvenliğimizi sağlamanın yolu yerli ve yenilenebilir,  temiz enerji kaynaklarımızı devre almaktan geçiyor. Biz CHP olarak bu yönde bir enerji politikası benimsiyoruz” dedi.

Türkiye’nin yenilenebilir enerji kaynakları konusunda zengin bir potansiyele sahip olduğunu kaydeden Ahmet Akın “Ülkemizin bu potansiyelinin değerlendirilmesinden yanayız. Halihazırda fosil kaynaklara ve ithal kaynaklara bağımlı olarak yürütülen enerji politikasından vazgeçilmesini, yenilenebilir enerjinin, enerji üretimimiz içerisindeki payının artırılmasını öneriyoruz” diye konuştu.

... 

Önceki ve Sonraki Haberler