1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. CHP, Bakan Albayrak`a elektrik faturalarını sordu

CHP, Bakan Albayrak`a elektrik faturalarını sordu

Enerji Günlüğü - CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, yüksek elektrik faturaları için TBMM'de soru önergesi verdi.CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak,...

CHP, Bakan Albayrak`a elektrik faturalarını sordu

Enerji Günlüğü - CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, yüksek elektrik faturaları için TBMM'de soru önergesi verdi.

CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, yüksek elektrik faturaları için Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın yanıtlaması talebiyle soru önergesi verdi. Öztrak, döviz kurunun yükselmesi nedeniyle zor duruma düşen dağıtım şirketlerine elektrik faturalarında bazı kalemlerin “dağıtım bedeli” adı altında birleştirilereküstü örtülü bir zam yapıldığı ve böylece destek verildiği yönlü iddiaların doğru olup olmadığını sordu.

Soru önergesinde, “düşük maliyetli enerji sağlanmasının” ve “şeffaf bir elektrik piyasasının” kurulmasının 6446 sayılı Enerji Piyasası Kanunu’nun amaçları arasında sayıldığını belirten Öztrak, kanundaki bu düzenlemelere karşın Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun(EPDK) elektrik faturalarına ilişkin yaptığı son düzenlemelerin, kanunun lafzı ve ruhuyla uyumlu olmadığını hatırlattı.

Öztrak, faturalara son dönemde, dağıtım bedeli adı altında olması gerekenden daha yüksek tutarlarda meblağların yansıtıldığı iddialarını hatırlatarak,“Faturalarda daha önce ayrıntılı olarak görülen bazı kalemlerin birleştirilmesinin sebebi nedir? Daha önce faturalara yansıtılan kayıp-kaçak bedeli, şimdiki uygulamada dağıtım bedeli veya başka bir kalem içerisinde abonelere yansıtılmakta mıdır? Dağıtım şirketlerinin içinde olduğu mali sıkıntıları aşması için dağıtım bedellerinde üstü örtülü bir zam yapıldığı doğru mudur?” sorusunu yöneltti. 

...

Önceki ve Sonraki Haberler