1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Çernobil`de yangın paniği

Çernobil`de yangın paniği

Enerji Günlüğü - Ukrayna'da çıkan orman yangını, facia sonrası mühürlenen Çernobil Nükleer Santrali'ne doğru ilerleyince paniğe neden oldu.Russia...

Çernobil`de yangın paniği

Enerji Günlüğü - Ukrayna'da çıkan orman yangını, facia sonrası mühürlenen Çernobil Nükleer Santrali'ne doğru ilerleyince paniğe neden oldu.

Russia Today'in haberine göre, betonla kapatılarak mühürlenen Çernobil Nükleer Santrali'ne yaklaşık 20 km. uzaklıkta bulunan ormanda dün öğle saatlerinde çıkan yangının rüzgarın da etkisiyle santrala doğru ilerlemesi korkuya neden oldu.

Sigara izmaritinden çıktığı tahmin edilen yangının kontrol altına alındığı ve yangın bölgesinde radyasyon tehlikesinin olmadığı bildirildi.

KABUS BİTMİYOR

Avrupa Radyasyon Riski Komitesi Sekreteri Dr. Chris Busby, yangın nedeniyle dünyanın yeni bir Çernobil felaketi tehdidiyle karşı karşıya olduğunu kaydetti.

Russia Today'e konuşan İngiliz bilim adamı, asıl tehlikenin, 1986 yılında toprağa çöken ve santral çevresindeki ormanlar tarafından emilen radyoaktif maddelerden kaynaklandığını açıkladı. Dr. Busby, yanan ağaçlar tarafından emilmiş olan ve toprakta çökmüş halde bulunan radyoaktif maddelerin yanarak tekrar havaya karışacağını ve sonra da gerek doğrudan solunarak ve gerekse bulutlarla başka bölgelere taşınıp yağmurla birlikte yere inmek suretiyle yeni bir felakete yol açabileceğini belirtti.

Çernobil nükleer kazası 1986 yılının Nisan ayında olmuş ve aralarında Türkiye'nin de bulunduğu Avrupa ve Asya'nın büyük bir kısmını etkisi altına almıştı.

Önceki ve Sonraki Haberler