1. HABERLER

  2. KARİYER/ATAMA

  3. Castrol`de Güney Asya Dormen`e emanet

Castrol`de Güney Asya Dormen`e emanet

Enerji Günlüğü - Castrol, faaliyet gösterdiği dünyadaki en büyük 3'üncü pazar konumundaki Hindistan'daki biriminin Genel Müdürlüğü ile Güney Asya...

Castrol`de Güney Asya Dormen`e emanet

Enerji Günlüğü - Castrol, faaliyet gösterdiği dünyadaki en büyük 3'üncü pazar konumundaki Hindistan'daki biriminin Genel Müdürlüğü ile Güney Asya Direktörlüğü'nü Turcas kökenli Ömer Dormen'e emanet etti.

30 yılı aşkın süredir madeni yağlar alanında çeşitli kademelerde ve uluslararası pozisyonlarda görev alan ve son beş yıldır Castrol Bağımsız Devletler Topluluğu, Türkiye ve Orta Asya Bölgesi Direktörlüğünü sürdüren Ömer DORMEN, Castrol’ün Hindistan Genel Müdürlüğü’nün yanı sıra Hindistan ve Güney Asya Bölgesi Direktörlüğü’nü üstlendi. Dormen ayrıca, Castrol’ün Hindistan borsasına kote olan şirketi Castrol India Limited’in Yönetim Kurulu üyeliğine de getirildi. Yeni görevine 1 Ekim 2015 tarihi itibariyle başlayacak olan Dormen böylelikle Castrol’ün dünyadaki 3 büyük ülkesinden birinin faaliyetlerinin başına getirildi.

Castrol Asya & Pasifik Bölgesi içinde önemli bir yeri olan Hindistan’da pazarın lideri konumundaki Castrol’ün ülkede üç üretim tesisi bulunuyor. 100 yılı aşkın süredir Hindistan’da faaliyet gösteren Castrol 380 distribütörü ile 90 binin üzerindeki noktada ve Castrol EDGE, Castrol MAGNATEC, Castrol Power1, Castrol Activ, Castrol CRB ve Castrol VECTON ürünleriyle müşterilerine ulaşıyor. Ömer Dormen’in yöneteceği Güney Asya bölgesinde ayrıca Bangladeş, ve Nepal gibi ülkeler de bulunuyor.

Castrol Hindistan Başkanlığı görevini üstlenen Ömer Dormen iş yaşamına 1985 yılında Castrol’ün Türkiye dağıtıcısı olan Türkpetrol’de başladı. Çeşitli satış ve pazarlama pozisyonlarını üstlenen Dormen, 1991’de Türkpetrol ile Castrol İngiltere ortaklığındaki Turcas Petrolcülük A.Ş.’de, Akaryakıt, Madeni Yağlar ve LPG’den sorumlu Satış & Pazarlama Direktörü oldu.

1996’da yeni kurulan Castrol Türkiye’de CEO olarak görev alan Ömer Dormen, Castrol ile BP’nin birleşmesinin ardından 2001 yılında BP Türkiye Madeni Yağlar Performans Ünitesi Liderliğini ve 2004 yılında da Castrol Orta Doğu Bölgesi Satış Direktörlüğünü üstlendi. Dormen, Castrol Hindistan Genel Müdürü ve Güney Asya Bölge Direktörü olmadan önce son beş yıldır Castrol Bağımsız Devletler Topluluğu, Türkiye ve Orta Asya Satış Direktörlüğünü yürütüyordu.

Önceki ve Sonraki Haberler