1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Bulgaristan`a bir kötü haber de Total`den

Bulgaristan`a bir kötü haber de Total`den

Enerji Günlüğü - Total, Bulgaristan açık denizinde petrol ve doğalgaz aramalarını erteleyeceğini açıkladı.Rusya'nın Güney Akım projesini iptal ettiğini...

Bulgaristan`a bir kötü haber de Total`den

Enerji Günlüğü - Total, Bulgaristan açık denizinde petrol ve doğalgaz aramalarını erteleyeceğini açıkladı.

Rusya'nın Güney Akım projesini iptal ettiğini açıklamasının ardından Bulgaristan'a enerji alanında bir kötü haber de Fransız petrol şirketi Total'den geldi. Total, petrol fiyatlarındaki düşüş nedeniyle Karadeniz'de Bulgaristan açıklarında bulunan petrol ve doğalgaz arama bloğu 1-21 Han Asparuh Blok'taki sondaj çalışmaları içinyapacağı ihaleyi iptal ettiğini açıkladı.

Total yaptığı açıklamada, son aylarda büyük oranda düşen ve düşüşünü sürdüren petrol fiyatları nedeniyle oybirliğiyle bütçeyi ve 2015 çalışma programını değiştirme kararı aldıklarını belirterek, 2016 yılında başlaması planlanan sondaj çalışmalarının ertelendiğini ifade etti.

İhalelerin 2015 yılının ilk çeyreğinde yeniden açılması ve ilk sondajın 2016 yılının ilk çeyreğinde başlaması bekleniyor.

Total 1-21 Han Asparuh arama sahası için 2012 yılında yapılan ihalede İspanyol Repsol ( % 30) ve Alman OMV (% 30) şirketleri ile işletme hakkını kazanmıştı. Total sahip olduğu % 40 hisse ile sahada işletmeci şirket konumunda.

Önceki ve Sonraki Haberler