1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Buffet yenilenebilir yatırımlarını ikiye katlayacak

Buffet yenilenebilir yatırımlarını ikiye katlayacak

Enerji Günlüğü – Şimdiye kadar yenilenebilir enerjiye 15 milyar dolar yatırım yapan Amerikalı ünlü yatırımcı Warren Buffet'ın şirketi Berkshire...

Buffet yenilenebilir yatırımlarını ikiye katlayacak

Enerji Günlüğü – Şimdiye kadar yenilenebilir enerjiye 15 milyar dolar yatırım yapan Amerikalı ünlü yatırımcı Warren Buffet'ın şirketi Berkshire Hathaway,15 milyar dolar daha  yatırım yapmaya hazır olduğunu açıkladı.

Edison Elektrik Enstitüsü’nün Las Vegas’taki yıllık toplantısında konuşan, Amerikan Berkshire Hathaway Energy şirketinin Başkanı Buffet yenilenebilir enerjiye yatırımlarını ikiye katlamaya hazır olduklarını belirterek,“Enerji işine milyarlarca, milyarlarca ve milyarlarca dolar ayırdık. Milyarlarca dolar da ek kaynak harcadık. Bunu mümkün olduğunca sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.

Şimdiye kadar 2015′te tamamlandığında dünyadaki en büyük güneş enerjisi çiftliklerinden olacak Kaliforniya’daki yatırım da dahil olmak üzere, güneş ve rüzgar enerjisine 15 milyar dolarlık yatırım yaptıklarını hatırlatan Buffet, diğer 15 milyar doların da bu alanda yatırıma hazır olduğunu söyledi. Bu yatırımların şirketin sermayeye duyduğu güçlü ihtiyaçtan kaynaklandığı vurgulandı. Ayrıca, Karbondioksit emisyonunu azaltmaya çalışan ABD, bu tip yatırımlarda vergi kolaylıkları sağlıyor.

Batı Kanada ve Nevada’da yeni kamu hizmeti yatırımları için anlaşmalara imza atan 83 yaşındaki Buffet, bu alanda yenilenebilir enerjiye yatırımlarını artıracaklarını açıkladı. Buffet, sektöre 15 yıl önce girdiği zaman kamu hizmetlerinin servet muhafazası için harika bir yol olduğunu söylemişti. Bugün ise şimdiye dek zenginliğini koruduğunu ifade ediyor.

Berkshire Hathaway Energy, İngiltere’de elektrik şebekeleri, ABD’deki büyük göller bölgesinden Teksas’a doğalgaz boru hatlarına sahip ve Oregon ile Nevada gibi eyaletlerde de elektrik hizmeti sağlıyor.

Kaynak:Bloomberg

Önceki ve Sonraki Haberler