1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Bu kış Avrupa’da zor geçebilir

Bu kış Avrupa’da zor geçebilir

Enerji Günlüğü - Ukrayna Başbakanı Arseniy Yatsenyuk, Rusya'nın Avrupa'ya Ukrayna üzerinden doğalgaz akışını kış aylarında durdurmayı planladığını...

Bu kış Avrupa’da zor geçebilir

Enerji Günlüğü - Ukrayna Başbakanı Arseniy Yatsenyuk, Rusya'nın Avrupa'ya Ukrayna üzerinden doğalgaz akışını kış aylarında durdurmayı planladığını savundu. Rusya ise bu iddiayı yalanladı.

Bugün gerçekleştirilen bir hükümet toplantısında Rusya’nın, Avrupa'ya doğalgaz akışını durdurmayı planladığını savunan Ukrayna Başbakanı Arseniy Yatsenyuk, "Ukrayna'nın enerji sektöründe durum zorlu. Rusya'nın Ukrayna üzerinden Avrupa'ya gaz akışını bu kış durdurmayı planladığını biliyoruz" diye konuştu.

RUSYA'DAN YALANLAMA

Öte yandan Ukrayna Başbakanı’nın yaptığı açıklamadan sonra bir açıklama yapan Rusya Enerji Bakanı Alexander Novak bu iddianın temelsiz olduğunu söyleyerek yalanladı.

Novak, politik gerginliğe rağmen Rusya’nın Avrupa’ya doğalgaz akışına ilişkin sözleşme gerekliliklerini yerine getirmek için maksimum çaba göstereceğini ifade etti. Novak ayrıca, Ukrayna da dahil olmak üzere ilgilenen taraflarla yapıcı bir enerji diyaloğuna açık olduklarını da belirtti.

AB üyesi ülkelerden 6'sı doğalgazda Rusya'ya tam bağımlı iken, bunlardan sadece 4'ü doğalgazı doğrudan Ukrayna üzerinden alıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler