1. HABERLER

  2. PETROL

  3. BP`nin Amsterdam deposu satılıyor

BP`nin Amsterdam deposu satılıyor

Enerji Günlüğü - British Petroleum (BP), Avrupa'daki istasyonlarına benzin ve motorin sağladığı Amsterdam'daki depolama üssünü satışa çıkardı.Petrol...

BP`nin Amsterdam deposu satılıyor

Enerji Günlüğü - British Petroleum (BP), Avrupa'daki istasyonlarına benzin ve motorin sağladığı Amsterdam'daki depolama üssünü satışa çıkardı.

Petrol fiyatlarının son birkaç ayda yarıdan fazla düşerek 50 doların altına inmesi birçok petrol şirketini çeşitli harcamalarını kısmaya, bazı operasyonlarını yeniden düzenlemeye yöneltti. Kimi firmalar arama ve üretim faaliyetlerini yavaşlatırken, bazıları da varlık satışına yöneldi.

BP de, petrol fiyatlarının düşüşünden sonra bazı önlemler alan oyuncular arasında yer alıyor. Şirket'ten yapılan yazılı açıklamada BP'nin 1997'de devralıp halen işletmeye devam ettiği Amsterdam'daki 950 bin metreküp kapasiteli akaryakıt depolama terminalini satma kararı aldığı belirtildi. Açıklamaya göre, satışın bu yılın sonuna kadar tamamlanması planlanıyor. Satış daha erken yapılsa bile terminal, yıl sonuna kadar BP'nin müşterilerine hizmet vermeyi sürdürecek.

Satışa çıkan depolama terminalinde, akaryakıtın yanı sıra bütan ve propan gazları için yetmişten fazla depolama tankı bulunuyor. Tesislerde, okyanus taşımacılığı yapan gemilerin yanaşıp yakıt alabilmesi için üç büyük dalga kıran ve tankerler için dolum rampası yer alıyor.

BP Hollanda Müdürü Hendrik Muilerman, bölgede ticari operasyonlarının devam edeceğini, ancak bu faaliyetleri kendileri yönetmektense başka işletmelere yaptırmayı planladıklarını belirtti.

Etiketler : , , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler