1. HABERLER

  2. PETROL

  3. BP’den yasağın acısını çıkartan teklif

BP’den yasağın acısını çıkartan teklif

Enerji Günlüğü – BP, Meksika Körfezi'ndeki 24 yeni petrol sahası için en yüksek teklifi verdi.İngiliz petrol şirketi BP, ABD hükümeti ile iş yapmasına...

BP’den yasağın acısını çıkartan teklif

Enerji Günlüğü – BP, Meksika Körfezi'ndeki 24 yeni petrol sahası için en yüksek teklifi verdi.

İngiliz petrol şirketi BP, ABD hükümeti ile iş yapmasına getirilen 16 aylık yasağın geçen hafta kalkmasının ardından, Meksika Körfezi'ndeki 31 yeni petrol-gaz sahasında arama yapmak için açılan lisans ihalesinde 24 saha için en yüksek teklifi verdi.

BP, ABD karasularında, Louisiana ve Alabama kıyılarındaki bu sahalarda arama yapmak için 41,6 milyon dolar ödeyecek. BP en son Haziran 2012'de 43 sahada arama yapmak için 47,9 milyon dolar ödemişti.

BP, 2010 yılında Meksika Körfezi’ndeki bir petrol kuyusunda yaşanan patlama ve sızıntının ardından Çevre Koruma Ajansı tarafından 2012 Kasım ayı sonunda kamu ihalelerinden men edilmişti. Ayrıca şirket 4 buçuk milyar dolarlık rekor bir cezaya mahkum edilmişti.Bu durum ise ABD ile İngiltere arasında gerginliğe neden olmuştu.

11 kişinin öldüğü patlamada Meksika Körfezi'ne 87 gün boyunca 757 milyon litreden fazla petrol sızmış, çok sayıda kıyı kenti çevre kirliliğinden etkilenmişti.

Önceki ve Sonraki Haberler