1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. BOTAŞ: Doğalgazda kışa hazırlıklıyız

BOTAŞ: Doğalgazda kışa hazırlıklıyız

Enerji Günlüğü - BOTAŞ Genel Müdür Yardımcısı Abdulvahit Fidan, yurt dışı kaynaklardan doğalgaz arzında bu kış itibarıyla herhangi bir sıkıntı...

BOTAŞ: Doğalgazda kışa hazırlıklıyız

Enerji Günlüğü - BOTAŞ Genel Müdür Yardımcısı Abdulvahit Fidan, yurt dışı kaynaklardan doğalgaz arzında bu kış itibarıyla herhangi bir sıkıntı yaşanmayacağını söyledi.

BOTAŞ Genel Müdür Yardımcısı Abdulvahit Fidan, Ankara Uluslararası Kongre ve Fuar Merkezi'nde düzenlenen 7. Uluslararası Enerji Kongresi ve Fuarı'nda konuştu.

Kış aylarında doğalgaz talebinde ortaya çıkabilecek artışa hazırlıklı olduklarını belirten Fidan, yurt dışı doğalgaz arzında bu kış itibariyle herhangi bir sıkıntı yaşanmasını beklemediklerini kaydetti.

Özellikle ülkenin batı kesiminde ortaya çıkabilecek yüksek gaz talebini de karşılayabileceklerini ifade eden Fidan "Gerektiğinde doğudan batıya doğalgaz transferi için kompresör istasyonlarımız ve tüm ünitelerimiz hazır durumda" dedi.

Mevcut doğalgaz depolarının dolu olduğunu da belirten Fidan, Türkiye'nin doğalgaz arz/talep dengesini sağlamak için yaptığı anlaşmalarda da herhangi bir sıkıntı olmadığını vurguladı.

Önceki ve Sonraki Haberler