1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Boğaziçi`nde başdöndürücü enerji diplomasisi

Boğaziçi`nde başdöndürücü enerji diplomasisi

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, yarın İstanbul'da 7 ülkenin enerji ve enerjiden sorumlu bakanlarıyla görüşecek. Yıldız,...

Boğaziçi`nde başdöndürücü enerji diplomasisi

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, yarın İstanbul'da 7 ülkenin enerji ve enerjiden sorumlu bakanlarıyla görüşecek. Yıldız, enerji devleri BP ve GE'nin üst düzey yöneticileriyle de bir araya gelecek. 

İstanbul, enerji konusunda yoğun bir diplomasi trafiğine ev sahipliği yapacak. 22 Kasım 2014 tarihine kadar sürecek Atlantik Konseyi 2014 Enerji ve Ekonomi Zirvesi başlıyor.

TÜRKİYE-ABD RÜZGAR ENERJİSİ İŞBİRLİĞİ

Etkinliklerin ilk gününde, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Amerika Birleşik Devletleri Arasında Türkiye’de Rüzgar Enerjisinin Geliştirilmesine İlişkin Mutabakat Zaptı da imzalanacak. Türkiye adına bu zapta Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız imza atacak.

YILDIZ'IN YOĞUN GÖRÜŞME TRAFİĞİ

Bakan Yıldız ayrıca, Atlantik Konseyi 2014 Enerji ve Ekonomi Zirvesi kapsamında yoğun bir görüşme trafiği de gerçekleştirecek. Bakan Yıldız'ın görüşeceği isimler arasında başta ABD olmak üzere 7 ülkenin bakanı da yer alıyor.

Taner Yıldız, ABD Enerji Bakanı Ernest Moniz, Irak Petrol Bakanı Adil Abdel Mehdi, Özbekistan Dış Ekonomik İlişkiler Bakanı Elyor Majidovich Ganiev, Romanya Enerjiden sorumlu Devlet Bakanı Razvan Nicolescu, Yunanistan Çevre, Enerji ve İklim Değişikliği Bakanı Yannis Maniatis, Litvanya Enerji Bakanı Rokas Masiulis, Tacikistan Enerji ve Su Kaynakları Bakanı Usmonali Usmonzoda ile bir araya gelecek.

ENERJİ DEVLERİYLE GÖRÜŞMELER

Enerji Bakanı Taner Yıldız'ın görüşme trafiği sadece bakanlarla sınırlı değil. Atlantik Konseyi CEO’su Frederick Kempe ile AB Komiseri Miguel Arias Cañete ile yapılacak görüşmeler de Bakan Yıldız'ın ajandasında yer alıyor. 

Bakan Taner Yıldız ayrıca, dünyanın enerji devi BP'nin Güney Koridoru Başkan Yardımcısı Joe Murphy ile de görüşecek. GE Şirketi MENA ve Türkiye CEO’su Rami Qasem da Bakan'ın görüşme ajandasındaki bir diğer isim...

Mehmet KARA

Önceki ve Sonraki Haberler