1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Bingöl-2 HES kapasite artıracak

Bingöl-2 HES kapasite artıracak

Enerji Günlüğü - Bingöl Elektrik, 24.8 MW'lık Bingöl-2 Regülatörü ve HES'te kapasite artışına gidecek.Daha önce, 17,40 MWm, 17,05 MWe toplam türbin...

Bingöl-2 HES kapasite artıracak

Enerji Günlüğü - Bingöl Elektrik, 24.8 MW'lık Bingöl-2 Regülatörü ve HES'te kapasite artışına gidecek.

Daha önce, 17,40 MWm, 17,05 MWe toplam türbin kurulu gücünde planlanan Bingöl 2 Regülâtörü ve Hidroelektrik Santrali projesi 25.84 MW olarak revize edildi.

Bingöl Elektrik Enerji Üretim Ltd. Şti. tarafından gerçekleştirilmesi planlanan Bingöl 2 Regülatörü ve HES Kapasite Artışı projesi kapsamında, santralin işletmeye alınması ile yılda 47,38 GWh elektrik enerjisi üretilmesi hedefleniyor.

Bingöl İli sınırları içerisinde Merkez İlçeye bağlı Ilıcalar Beldesi yakınlarında, Göynük Çayı üzerinde bulunan Bingöl-2 Regülatörü ve HES projesi ile ilgili İDK Toplantısı 28 Mayıs'ta yapılacak

Bingöl 2 Regülatörü ve HES projesinde üretilip 33 kV gerilime yükseltilen elektrik yaklaşık 15 km uzunluğunda 2*477 MCM enerji nakil hattıyla Bingöl Trafo Merkezine bağlanmak suretiyle enterkonnekte sisteme aktarılacaktır. Söz konusu enerji nakil hattı bu proje kapsamında olmayıp, çevresel etkileri ayrı bir ÇED sürecinde değerlendirilecek.

PROJE İLE İLGİLİ İDK TOPLANTISI YAPILACAK

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinden yapılan bildirime göre, Bingöl-2 Regülatörü ve HES kapasite artışı projesi ile ilgili İnceleme ve Değerlendirme Toplantısı 28 Mayıs 2015 tarihinde yapılacak.

Önceki ve Sonraki Haberler