1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. BHE Enerji Şanlıurfa`da 10 MW`lık GES kuracak

BHE Enerji Şanlıurfa`da 10 MW`lık GES kuracak

Enerji Günlüğü - BHE Enerji, Şanlıurfa'da 10 MW'lık Güneş Enerjisi Santrali kuracak.BHE Enerji Müh. Müş. Elek. Üretim İnş. Taah. San. Ve Tic. Ltd....

BHE Enerji Şanlıurfa`da 10 MW`lık GES kuracak

Enerji Günlüğü - BHE Enerji, Şanlıurfa'da 10 MW'lık Güneş Enerjisi Santrali kuracak.

BHE Enerji Müh. Müş. Elek. Üretim İnş. Taah. San. Ve Tic. Ltd. Şti. tarafından Şanlıurfa İli, Viranşehir İlçesi, Gögerli Köyü'nde, N43-D-07-D pafta, 122 Ada ve 1-A parselde bulunan 135576,47 m2'lik alanda 9,90 MWe gücünde Güneş Enerjisi Santrali kurulması planlanıyor.

Her biri 0,99 MWgücünde kurulması planlanan 10 adet elektrik üretim tesisinin her birinde 4000 adet çok kristalli fotovoltaik panel ve her biri 20 kW olan 40 adet evirici (invertör) kullanılacak ve yılda yaklaşık 16.500 MWh elektrik enerjisi üretilecek.

Projeden üretilecek elektrik, trafolar ile orta gerilim seviyesine yükseltilecek ve dağıtım şirketine ait en yakın hatlara saplanma yöntemi ile bağlanarak sisteme aktarılacak.

PROJEYE ÇED GEREKLİ GÖRÜLMEDİ

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinde konu ile ilgili yapılan açıklamada, proje ile ilgili olarak Bakanlığa sunulan dosyanın incelenip değerlendirilerek, Şanlıurfa Valiliği tarafından 'Çevresel Etki Değerlendirmesi Gerekli Değildir' kararı verildiği belirtildi.

Önceki ve Sonraki Haberler