1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Besa GES kapasite artırıyor

Besa GES kapasite artırıyor

Enerji Günlüğü - Besa İnşaat tarafından Ankara'da kurulumu tamamlanan 1 MW'lık Besa GES, kapasitesini 4 MW'a çıkaracak.Besa İnşaat A.Ş. tarafıdan Ankara...

Besa GES kapasite artırıyor

Enerji Günlüğü - Besa İnşaat tarafından Ankara'da kurulumu tamamlanan 1 MW'lık Besa GES, kapasitesini 4 MW'a çıkaracak.

Besa İnşaat A.Ş. tarafıdan Ankara ili, Haymana ilçesi, Balçıkhisar Beldesi, Hisar Mevkii, 1188 ve 1190 nolu parsel üzerinde kurulumu tamamlanan 1 MW'lık Besa GES, kapasitesine 3 MW'lık ekleme yapacak.

Bu kapsamda, yapım işlemleri bitirilmiş, 12.12.2014 tarhinde geçici kabul işlemi tamamlanarak ticari faaliyete başlayan GES-1 dışında Besa GES-2, Besa GES-3 santralinin bahar ayları içerisinde, Besa GES-4 santralinin yapım işlerine ise yaz ayları içerisinde başlanması planlanıyor.

Proje bedeli toplamda 9.520.000 TL olarak belirlenen santral toplam 72.738 m2’lik arazi üzerine kurulacak.

Proje kapsamında herbir ünite için 260 Wp Polikristal Güneş Panelleri kullanılarak her bir üniteden (Besa GES-2, Besa GES-3, Besa GES-4) yıllık toplam yaklaşık 1.800.000 kWh elektrik enerjisi üretilmesi planlanıyor.Projenin toplam kurulu gücü mevcut durumdaki ilavesi ile beraber 7.200.000 kWh/yıl elektrik enerjisi üretilmesi planlanıyor.

PROJE İLE İLGİLİ ÇED SÜRECİ BAŞLADI

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinde konu ile ilgili yapılan açıklamada proje ile ilgili Ankara Valiliği'ne sunulan dosyanın incelenip uygun bulunarak ÇED Süreci'nin başladığı duyuruldu.

Önceki ve Sonraki Haberler